Németh Sándor lett a legnagyobb rasszista és idegengyűlölő uszító – visszavonatnák antirasszista díját

Németh Sándor lett a legnagyobb rasszista és idegengyűlölő uszító – visszavonatnák antirasszista díját

A körmendi menekültekkel kapcsolatos rémhírterjesztés, az ATV-ben zajló folyamatos menekültellenes uszítás, rasszista gyűlöletkeltés és faji kirekesztő propaganda miatt az Antifasiszta Hálózat szerint Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze, az ATV tulajdonosa méltatlanná vált a "Radnóti Miklós Antirasszista Díjra". Az Antifasiszta Hálózat visszavonatná a lelkész antirasszista díját – közli megrendülve az Amerikai Népszava.

"Megbízható forrásokból származó" információik szerint több korábbi kitüntetett is hasonló kéréssel fordult Hanti Vilmoshoz, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) hős elnökéhez, hogy az ATV-ből és a Hit Gyülekezetéből áradó "gyűlöletkeltés, uszítás és rasszizmus" miatt vonják vissza Németh Sándor antirasszista díját.

A díjat a MEASZ elnöksége alapította 2000-ben. Az elismerést olyan magánszemély kaphatja, aki „munkásságával, véleményformáló kiállásával, személyes példamutatásával fellép a rasszizmus, az antiszemitizmus, és a kirekesztés bármely formája ellen”. Németh Sándor 2014-ben kapta meg a díjat, de azóta arra méltatlanná vált – írják a szabadidejükben lányokat félholtra erőszakoló antifasiszták.


Németh Sándor átveszi a díjat Hanti Vilmostól

Az Antifasiszta Hálózat nevű gittegylet az egyik "legjelentősebb magyarországi antifasiszta szervezet", amely annyira jelentős, hogy nem máshol, hanem egyenesen a Facebookon jelentette be, hogy Németh Sándor és az ATV "olyan durva menekültellenes és fajgyűlölő propagandát folytat", hogy a díjat odaítélők "elgondolkodhatnának azon, hogy a körmendi idegengyűlölő, xenofób uszítás, hírhamisítás után a díjat visszavegyék tőle".

A nemzeti oldalakat – áhított rendszerének besúgóira hajazva – vakvilágba jelentgető Zina Mihailova, az Antifasiszta Hálózat vezetője az Amerikai Népszava aggódó megkeresésére elmondta, hogy ez most mégis "pasaran":

"Németh Sándor köztudottan az ATV tulajdonosa, amely a Fidesz szócsöve már 2010 óta. Nemcsak a Fidesznek, hanem a Jobbiknak is nagy teret enged a műsoraiban. A körmendi eset – a rémhírterjesztés és a rasszista uszítás érdekében elkövetett hírhamisítás – volt az utolsó csepp a pohárban. Átléptek egy olyan határt, amely után nem hiszem, hogy egy ilyen ember antirasszista díjat birtokolhat."

Zina Mihailova felvett "mozgalmár" név, a birtokosa nyilván még magyar(osított) nevét is gyűlöli. Az Amerikai Népszava megfogalmazása szerint:

"egy budapesti fiatal nő, az egyik leghitelesebb és legismertebb magyar antifasiszta aktivista, aki ott van minden tüntetésen". Nem fél akár több tucat neonáci elé egyedül is kiállni és tiltakozni. Azok közé az antifasiszták közé tartozik, aki szervez, agitál és mindenhol ott van, ahol faji megkülönböztetés, rasszizmus vagy fasizmus fenyeget. Mindenben ellentéte a "hivatalos" antifasisztáknak, akiknek ténykedése leginkább egymás kitüntetésében merül ki.

De innentől átadjuk a szót az Amerikai Népszavának. A valódi antifasiszták minden szava igazi kincs, egy betűnyi módosítás is csak levonna a végső harc élvezeti értékéből. Ezeket a kommunistákat tényleg különleges anyagból gyúrták…

A fiatal antifasisztákat tömörítő szervezet vezetője megerősítette, hogy a Jobbik arra alapozva tartott Körmenden megfélemlítő rasszista demonstrációt, amit Németh Sándor ATV-je állított a körmendi menekültekről. Németh Sándor, a Hit Gyülekezete és az ATV azonos oldalra került a náci Jobbikkal. Ezek után Németh Sándor nem birtokolhatja a Radnóti Miklósról elnevezett díjat.

Zina Mihailova szerint nagyon durva és árulkodó, hogy "a Jobbik az ATV hírére alapozva megy tüntetni. (Csak egy apró, de eddig kevés helyen hangoztatott tény: a Jobbik az illegális határsértők Körmendre érkezésekor, tehát a "balhé" előtt bejelentette a tüntetést – a szerk.) Véleményem szerint az már eleve rasszizmus, hogy a műsoraikban úgy szerepeltetik a Jobbik képviselőit, mintha csak egy szimpla pártról lenne szó és nem nácikról".

Németh Sándor a Hit Gyülekezete vallási műsorában is többször kifejtette idegengyűlölő nézeteit. Sorozatban jelentek meg menekültellenes cikkek a sajtójukban, a vezető lelkész és tévétulajdonos az ATV által közvetített istentiszteleten is többször kifejtette xenofób nézeteit, és egyebek mellett megindokolta, miért nem szabad segíteni a menekülteknek és üldözötteknek. Az indok egyértelműen a faji kirekesztés és a vallási intolerancia.

"Munkámból kifolyólag kénytelen vagyok nézni az ATV-t és a köztévét is – tette hozzá Zina Mihailova -, így közvetlenül tájékozódom. Az ATV a kormány menekültellenes propagandáját terjeszti. Igen, abszolút rá lehet mondani, hogy ez xenofóbia. Hogyne lenne rasszizmus, hiszen származásuk és vallásuk miatt ítélnek el embercsoportokat és uszítanak demagógiával tömegeket. Ezért egyértelműen Németh Sándor felel, mert ő az ATV tényleges tulajdonosa és irányítója, és ő az, aki kifejti ehhez a rasszista ideológiát."

Az Antirasszista Hálózat szerint a Radnóti Miklós Antirasszista Díj megcsúfolása, hogy ilyen ember birtokolhatja a díjat. Annál is inkább, hogy az elismerést minden évben március 21-én, az ENSZ faji megkülönböztetés elleni küzdelem napján adják át. Németh Sándor nem a faji megkülönböztetés ellen küzd, hanem faji alapon bélyegez meg olyan embereket, akik hazájukból menekülnek. Legutóbb koholt vádakkal és hírhamisítással igyekeztek a rasszista vádjaikhoz hamis bizonyítékot gyártani.

Zina Mihailova szerint az adományozóknak felül kellene vizsgálniuk a döntésüket, hogy az antirasszista küzdelmet ne járassák le azzal, hogy a díjat Magyarország egyik legnagyobb rasszistája és idegengyűlölő uszítója viselheti. Az is kérdés, mit szólnak a díj eddigi kitüntetettjei, hogy az antirasszista díj egyik tulajdonosának televíziójából ömlik a menekültekkel szembeni fajgyűlölet és rasszista uszítás.

Az Antifasiszta Hálózat nem kíván ez ügyben lépéseket tenni, de fel akarja hívni a közvélemény figyelmét erre a súlyos helyzetre, s a polgárok belátására bízza, hogy magánlevelekben kezdeményezzék Hanti Vilmos MEASZ-elnöknél Németh Sándor antirasszista díjának visszavonását.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »