Németek menekülnek Magyarországra a migráció elől

Újra arról írnak a német sajtóban, hogy vannak németek, akik a merkeli migrációs politika elől költöznek el Németországból – Magyarországra. „Németország már nem az, ami régen volt. Ez egyszerűen háború” – mondja egy német kivándorló a Heuténak. A portál arról ír: sokak szerint Magyarország olyan, mint a Nyugat, csak olcsó és nincsenek muszlimok.

Magyar Menedék - Ősmagyar

A ZDF Heute portál arról ír: vannak németek, akik Angela Merkel migrációs politikája miatt költöznek el Németországból Magyarországra.

A portál bemutat egy húszas éveik elején járó bajor párt, akik egy Balatonnál élő német ingatlanközvetítővel találkoznak. Az ingatlanos Ottmar Heyde arról beszélt: a nála érdeklődők 80 százaléka Merkel politikája elől menekülne. „Az emberek azt mondják, elegük van abból, hogy egyre rosszabb lesz Németországban. És üdvözlik Orbán politikáját” – mondja, majd úgy folytatja: Orbán megvédte az országát egy határkerítéssel a „muszlimokkal, behatolókkal, gazdasági migránsokkal” szemben. A bajor pár egyetértőleg bólogat.

Mi keresztények vagyunk

A német fiatalok 14 ezer euróért néznek egy házat a Balaton déli partján, ennyiért semmi hasonlót nem kapnának Bajorországba. Igaz, hogy fel kell újítani, de így is menni akarnak Németországból, ahol nem látnak perspektívát, sőt, félnek a fejleményektől. A fiatalok politikailag a bevándorlásellenes AfD párthoz állnak közel a Heute szerint. A fiatal férfinak egyébként vannak magyar ősei, egy kicsit beszél magyarul is, és szolgáltató céget hozna létre, amivel balatoni németek házait, kertjeit és úszómedencéit gondozná. Pénzügyileg segítik őt a szülei. Felesége várandós, és nem akarják, hogy a gyerek Németországban nőjön fel.

Hírdetés

A portál megszólaltatja a magyarországi ház eladóját, Rigó Erzsikét is, aki hangsúlyozza: „Mi keresztények vagyunk”, „mi nem akarunk muszlim szomszédokat. Nekik más a kultúrájuk és agresszívak. Ezt nem tudjuk elfogadni”.

A Heute arról is ír: Orbán Viktor Magyarországot a nyugati bevándorlótársadalmak ellenpéldájaként fogja fel. Magyarország eszerint egy muszlimok nélküli, harmonikus ország, amely eddig mentes volt a terrorizmustól. A német ingatlanos maga is örül annak, hogy a Balaton környékén nem lehet muszlimokat, törököket látni. „Nix.”

Magyarország olyan, mint a Nyugat, csak olcsó és nincsenek muszlimok

A portál emlékeztet, hogy a Balaton a korábbi évtizedekben a németek kedvelt utazási célpontja volt, itt találkozhattak a keletiek és nyugatiak egymással. Aki most a Balatonra költözik, az nem vállal sok kockázatot. Németország felé nyitott marad az út, Magyarország egy katolikus jellegű ország szinte bevándorlók nélkül. Keszthely városképe európaias, a németet is elég jól beszélik errefelé. Az étel olcsó, és az alacsony árszínvonal miatt a 770 eurós német átlagnyugdíjból nagyon jól ki lehet jönni. Jó az egészségügyi ellátás, és persze olcsóbb is a németországinál. Van itt is Penny, Lidl, Aldi, Spar, C&A. A nyugati márkák a rendszerváltás óta itt vannak, ugyanaz a kínálat, mint Nyugaton.

A Heute úgy tudja, mintegy 30 ezer német él a Balatonnál. Tavaly óta viszont már politikai okok miatt is költöznek ide németek, a Heute szerint mintegy ezres nagyságrendben.

„Németország már nem az, ami régen volt. Ez egyszerűen háború” – mondja a bajor pár hölgytagja a Heuténak.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »