Német turistákat késeltek meg Marokkóban

A marokkói Fezben német utazókat késeltek meg. Még vizsgálják a támadás okát.

Fez népszerű célpont a külföldi turisták körében. Az alábbi videó a város Talaa Lakbira negyedében készült múlt pénteken, ahová gyakran látogatnak az oda utazók. A most közzétett felvételen német turisták láthatók egy véres támadás után.

A Facebookon közzétett videón a helyiek megpróbálnak segíteni a vérrel borított turistákon, akiket hamarosan kórházba szállítottak. Állapotuk stabil.

A támadás körülményeit még vizsgálják. Egyelőre annyit tudni, hogy egy kést találtak a helyszínen, amely a felvételen is látható. A támadás után elfogtak egy 21 és egy 25 éves marokkó férfit, akik a helyszínről megpróbáltak elmenekülni.

Hírdetés

//vk.com/video_ext.php?oid=-52211045&id=171879549&hash=58efa853cd56013d&hd=2

Fezben, amely egyike Marokkó történelmi városainak, egyre több bűncselekményt követnek el az utóbbi években – írja a Daily Mail. Az ilyen eset azonban viszonylag ritka, és az észak-afrikai országot általában biztonságosnak mondják. A magyar külügyminisztérium honlapján ugyan felhívják a figyelmet arra, hogy "a terrorizmus szélsőséges csoportjainak szele Marokkót is elérte", ám az országot teljes mértékben nyugodtnak és biztonságosnak tartják, a közbiztonságot pedig általánosan jónak nevezik.

A helyiek azt feltételezik, hogy a két elkövető egy karkoubi nevű pszicheledikus kábítószert fogyasztott, amely extrém agresszivitást tud kiváltani – írja a News.com.au.

(Origó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »