Német polgármester: bármelyik német város bármikor befogadna 20 ezer migránst

Német polgármester: bármelyik német város bármikor befogadna 20 ezer migránst

Rostock polgármestere szerint ezer, kétezer, de akár tíz- vagy húszezer migráns befogadása bármelyik német városnak bármikor menne, igaz, gazdasági problémákat azért okozhatna.

(888)

Roland Methling már hosszabb ideje tölti be Rostock főpolgármesteri címét. Bár tisztségét párt nélküli politikusként nyerte el, érdemes megemlíteni, hogy 1989-ig az NDK kommunista pártjának, az SED-nek volt a tagja. A Junge Freiheit szúrta ki, hogy hétvégén milyen érdekes interjút adott Methling a Welt am Sonntag című hetilapnak.

Hírdetés

Előbb arról beszél, hogy el kell fogadtatnia Németország valamilyen megoldást arra, hogy Európában szétosszák a menedékkérőket, azaz tulajdonképpen a migránskvótákat akarná bevezetni.

Európa csődje, hogy a fejlett országok nem tudnak egyetérteni humanitárius kérdésekben – mondta, ám a legmeglepőbb kijelentés ezután jött: bármelyik város, például Rostock, bármikor be tud fogadni ezer, kétezer, de akár tíz- vagy húszezer embert is. Ez persze kiadásokkal járna, lehet, hogy egy iskola vagy egy út emiatt később épülne meg.

Németországban kétezer településnek van városi rangja, ez azt jelenti, hogy Rostock polgármestere szerint kétmillió és 40 millió között van azon migránsok száma, amennyit Németország be tudna fogadni.

Az interjúban egyébként még arról is szó esik, hogy Methling szerint a német társadalomnak érzékenyebbnek kellene lennie a menekültkérdésben.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »