Német nyelvű újságok Magyarország "embertelen" intézkedéseiről – most éppen a fagyoskodó menekülteket kínozzuk

Német nyelvű újságok Magyarország "embertelen" intézkedéseiről – most éppen a fagyoskodó menekülteket kínozzuk

A németeket már tökéletesen meghülyített, s véleményünk szerint küldött politikusok elvárásainak megfelelően publikáló németországi libsi újságok ma ismét a Magyarország alkalmazta „embertelen és szörnyűséges” sáskaellenes intézkedésekről jajveszékelnek. Az indokot ezúttal a nagy hideg és Szijjártó Péternek a Welt N24 világhálós újságban ma megjelent nyilatkozata szolgáltatta. Az egyik ilyen díszpéldány a világot behálózó, ám a németeket németül hülyítő médiakloáka, a The Huffington Post például „Magyarország megtagadja a határnyitást a fagyoskodó menekültek előtt” címmel tett közzé néhány órával ezelőtt egy rendkívül hatásvadász írást. A magyarok embertelenségéről szóló hírt ma szinte minden „német” lap leközölte.

A The Huffington Post német nyelvű sáskasimogató hírmagyarázata/sajtószemléje ezzel az aljas megállapítással indít: „Magyarországon úgy eltávolodtak az emberségességtől, mint Angela Merkel a (bajorországi – H. J.) CSU-főnökkel, Horst Seehoferrel közösen tartott, síeléssel egybekötött szabadságtól.” S hogy miért rugaszkodtunk el ennyire az emberségesség szabályaitól, azt a „német” lap azzal magyarázza: Magyarország nem nyitja meg a határt, s szemmel láthatóan az sem hatja meg, hogy Szerbiában a jéghideg ellenére is kitartóan várakoznak a migránsok.

Hírdetés

A köszönetnyilvánítás helyett (mármint azért, hogy elszánt védekezésünknek köszönhetően, rajtunk keresztül kevesebb sáska özönlik be Németországba – H. J.) Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert is „kezelésbe veszi” a cikkíró, amiért a Welt N24 című újságnak azt nyilatkozta: „Gyorssegélyért ezeknek az embereknek Szerbiában kellene regisztrálniuk, illetve az ottani menekültszállásokra bevonulniuk.” Szijjártó véleményét a libsi újság „természetesen” az embertelenség kategóriájába sorolja, mert szerinte a határainkat meg kellene nyitni, hadd özönöljenek a kontinenshódítók előbb Budapestre, majd látványos jelenetek közepette tovább, Németország felé a köztük meghúzódó robbantókkal együtt.

„Orbán Viktor jobboldali nacionalista miniszterelnöksége alatt a kerítésépítéssel, visszatoloncolással és a menekültek ellen alkalmazott más korlátozó intézkedésekkel Magyarország messzemenően elszigetelődik”, állapítja meg a német nyelvű újság, ám ennek a megállapításnak teljesen ellentmondanak a cikk után megjelenített német olvasói kommentek. Ezután a lap a szegény sáskák helyzetének tarthatatlanságára figyelmeztetve megjegyzi: Az Orvosok Határok Nélkül szervezet a szerb hatóságok nem hivatalos adataira hivatkozva közli, hogy több mint 8500 migráns tartózkodik Szerbiában, ám a hivatalos adatok szerint az ország befogadási központjaiban csak hatezer hely áll rendelkezésre, s ebből is mindössze 3140 alkalmas téli tartózkodásra.

Hering J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »