Nemet mondanak a muszlimok a Valentin-napra

Nemet mondanak a muszlimok a Valentin-napra

A Valentin-nap megtartása ellen tiltakoztak muszlim fiatalok Indonéziában. Feleslegesen, hisz ha akarnák, sem tarthatnák: a saría alapján ítélkező hatóságok tiltják a dolgot.

A muszlimok nem ünneplik a Valentin-napot – ilyen és ehhez hasonló transzparensekkel vonultak tegnap az utcára indonéz fiatalok Banda Acehben a Daily Mail cikke szerint. Több tucat diák vett részt a demonstrációkon a „nyugati ünnep” megtartása ellen tiltakozva, kijelentve: az iszlám tanítása ellen való a Valentin-nap megtartása, és tiltott szexuális kapcsolatok megéléséhez vezethet.

A képek tanúsága szerint a muszlim fiatalok mosolyogva vonultak utcára, és van is okuk az örömre: a muszlim hatóságok és vallási vezetők megtiltották a fiataloknak a Valentin-nap tartását, mondván, az iszlám tanítások ellen való az ünnep.

Hírdetés

Az iszlám kultúrának nem része

Banda Aceh polgármestere, Illiza Sa’aduddin Djamal, illetve a ténylegesen a saría alapján ítélkező hatóságok csatlakoztak a szombati megmozdulásokhoz, melyeket a város négy különböző pontján rendeztek meg. „A Valentin-nap ünneplése egy kultúrává vált” – jelentette ki Illiza, hozzátéve, hogy az iszlám kultúrának ez ugyanakkor nem része.

Makassarban sem hagyták szó nélkül a muszlim fiatalok a bűnös ünnep megtartásának lehetőségét: a Pemuda Muslimin Indonesia figyelmeztette a tartományban élő muszlimokat, hogy óvakodjanak az ünnepléstől. Az Indonesian Council of Clerics pedig kijelentette, hogy február 14-ének megünneplése olyan lenne, mint egy másik vallás népszerűsítése.

Indonézia 265 milliós lakosságának közel kilencven százaléka muszlim.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »