Német kutatócsoport bizonyította be, hogy a német média, és a német politikusok módszeresen hazudnak a magyországi “állapotokat” illetően – rövid lapszemle

Németországban és Ausztriában nincsen sajtószabadság – egy, a pénzügyi oligarchák által kitartott médiafegyver van – melynek hírei, elemzései köszönő viszonyban sincsenek a valósággal

A hazánkról szóló német sajtótudósítások tekintélyes része egyoldalú, torz és akár tartalmilag is hibás – állapította meg a Német Külpolitikai Társaság.

A „torz képet” a német politikai közélet „egyre inkább magáévá teszi”, holott „Magyarország továbbra is szabad és demokratikus jogállam, a sajtó nem szenved cenzúrától, az igazságszolgáltatás intézményi függetlensége adott, az Orbán-kormány pedig nem támogatja az antiszemitizmust”.

A tanulmány bemutatóján a kutatócsoport elnöke, Klaus von Dohnanyi egykori szociáldemokrata német szövetségi oktatási és tudományos miniszter elmondta: kilenc fő témakört, köztük a jogállamiság, a hatalmi ágak szétválasztása, a választójog, az antiszemitizmus és a hajléktalanság – azonosítottak.

Hírdetés

Magyar Hírlap

Nem derül ki, melyek azok a jelenségek, amelyek csupán eltérnek a Németországban megszokott viszonyoktól. „Ez utóbbi esetben azonban sem antidemokratikusnak, sem pedig az európai értékekkel szemben állóknak nem lehetne bélyegezni őket, hanem – az állami szuverenitás elvét tiszteletben tartva – el kellene fogadni azokat” – olvasható az elemzésben.

Orbán tusnádfürdői beszéde igen éles nemzetközi kritikát váltott ki, pedig tartalma erre nem adott okot. Orbán beszédében a szabadság és az emberi jogok tiszteletén alapuló demokrácia keretei között keresett egy olyan utat, amely elvezet napjaink gazdasági liberalizmusától egy erős államig.

Napi Gazdaság


Forrás:patriotaeuropa.hu
Tovább a cikkre »