Német közíró: Merkel nem a német érdekeket képviseli

Német közíró: Merkel nem a német érdekeket képviseli

Vélekedik az egyik legismertebb német közíró, Thilo Sarrazin, akinek új könyvéből a Bild című német lap ismertetett részleteket szerdai számában.

Angela Merkel a tömegesen érkező menedékkérők regisztrációját és elhelyzését állította a közéleti viták középpontjába, amikor kiadta a Megoldjuk! (Wir schaffen das!) jelszót, és ezzel elterelte a figyelmet a sokkal fontosabb kérdésekről, mindenekelőtt arról, hogy „mennyire jók (vagy rosszak)” az érkezők társadalmi, kulturális és munkaerőpiaci beilleszkedési kilátásai, és arról, hogy miként lehet megakadályozni, illetve korlátozni az újabb áradatokat, és milyen következményekkel járhat, ha ez nem sikerül – fejtette ki Thilo Sarrazin a Vágyvezérelt gondolkodás – Európa, valuta, bevándorlás, avagy miért vall kudarcot a politika oly gyakran című munkájában.

Hírdetés

Hozzátette, hogy a menekültek döntő többsége muzulmán, és olyan afrikai vagy közel-keleti országból érkezik, ahol alacsony az oktatás színvonala, „kognitív profiljuk” pedig a már Európában élő muzulmán bevándorlókéra hasonlít.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »