Német katonai orvosok érkeztek, hogy a súlyos esetek bizonyos részét Németországba szállítsák

Az országos sürgősségi bizottság elfogadta azt a határozatot, amely révén súlyos koronavírusos eseteket szállíthatnak Németországba. Német orvosok egy csoportja ezért pénteken Romániába érkezett, hogy felmérjék, hány beteget tudnak átszállítani. Miután ezzel megvannak, Raed Arafat vészhelyzeti osztály (DSU) vezetője jelenti majd be a pontos részleteket. Ő az ugyanis, aki együttműködik a német orvosokkal a minisztérium részéről.

Hírdetés

A betegek átszállítását a védelmi minisztérium és/vagy a német légierő erre a célra felszerelt repülőgépeivel végzik.

A Hotnews.ro forrása szerint az értékelő csoport a német fegyveres erők orvosi szolgálatának személyzetéből áll. A német légierő repülőgépe pedig már hétfőn elérhető lesz a betegek evakuálására.

„Európát a szolidaritás és a COVID-19 elleni közös küzdelem jellemzi. Németország és Románia továbbra is egységes ezekben a nehéz időkben. Ezért örömmel üdvözlöm az orvosi csapatot Németországból Romániába. Ezekben a sötét napokban az országaink közötti jó együttműködés valódi reménysugár. Minden élet számít. Ezért remélem, hogy a misszió és a betegek szállítása jól fog menni” – idézte az Agerpres Peer Gebauer német nagykövetet. (hotnews)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »