Német humor: a ZDF német köztévé kényszerzubbonyban ábrázolja Orbán Viktort

Német humor: a ZDF német köztévé kényszerzubbonyban ábrázolja Orbán Viktort

Ismerik a viccet a pokolról és a mennyről? A mennyország az, ahol az angolok a rendőrök, a franciák a szakácsok, a németek a technikusok, az olaszok a szeretők és az egészet a svájciak szervezik. A pokol meg az, ahol a németek a rendőrök, az angolok a szakácsok, a franciák a technikusok, a svájciak a szeretők és az egészet az olaszok szervezik. A klasszikust csak annyival egészíthetnénk ki, hogy a pokolban a vicceket is a németek mondják.

Gyenge humorérzéken kívül ugyanis mással nem magyarázható prosztóságról tett tanúbizonyságot a német adófizetők pénzéből fenntartott közszolgálati tévé. Az USA-ból koppintott Heute Show (amerikai megfelelője a Daily show, magyarra nagyjából Napi show-ként lehetne átültetni) egyik blokkjának főcímében ugyanis Orbán Viktor magyar miniszterelnököt mint emberevő szörnyeteget ábrázolták. A Bárányok hallgatnak című filmből és könyvekből ismert emberevő orvos, Hannibal Lecter testére montírozták a magyar miniszterelnököt, akit Ursulya von der Leyen EB elnök (a filmbéli FBI-ügynök, Clarice Starling alteregójaként) próbál megzabolázni.

Nem fogják kitalálni, a műsorblokk a járvány nyomán fellépő „demokráciadeficitről” szólt!

Hírdetés

A szokásos forgatókönyvet pontról pontra lekövetve autokráciáról beszéltek és a Kínához és Törökországhoz hasonló kvázidiktatúraként ábrázolták a magyar viszonyokat. „Ahol Orbán mondja meg, mi az álhír, ott Weinsteinből nőjogi ombudsman lehetne” – hangzott el a műsorban.

Mielőtt alkotói szabadságot és humort emlegetnénk, képzeljük el a nyugati sajtó reakcióját, ha mondjuk Mutti Merkel fejét a magyar köztévé(!!!) rámontírozza Stephen King bohócának, Az-nak a testére. Nah nem mintha ötleteket akarnánk adni, de azért…

Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár közösségi oldalán reagált a ZDF hasfalrepesztő humorára:


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »