Német hírszerzés: óriásiak az ukrán veszteségek Bahmutnál

A német Der Spiegel számolt be arról, hogy a német hírszerzés egy jelentése szerint az ukrán hadsereg óriási veszteségeket szenved a hónapok óta ostromolt Bahmut városában.

A településen már hosszú ideje intenzív városi harc folyik. Nem véletlen, hogy Volodoimir Zelenszkij is Bahmutban tett látogatást tavaly év végén, közvetlenül azelőtt, hogy az Egyesült Államokba utazott volna.

A Der Spiegel szerint nemrég a német hírszerzés a parlamentben ismertetett egy nem nyilvános jelentést. A riport szerint Ukrajna naponta három számjegyű veszteségeket szenved el Bahmut városában.

Hírdetés

Hogy ez a szám a 100-hoz vagy a 999-hez van-e közelebb, az nem derült ki, ahogy az sem, hogy a veszteségek alatt csak a halottakat sorolták fel, vagy a hadifogságba esett és a sebesült embereket is.

A német hírszerzés emellett arra is figyelmeztetett: ha Bahmutot sikerül elfoglalniuk az oroszoknak, akkor utána még tovább folytathatják az előrenyomulást.

A Kyiv Independent szerint nemcsak a német, hanem a brit hírszerzés is felhívta a figyelmet arra, hogy a városban egyre nehezebb az ukránok helyzete, és egyre nehezebben tudják fenntartani a településbe menő utánpótlási útvonalakat, írja az Index.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »