Német cégek csapnak össze a Leopard szellemi tulajdonjogáért

A német Krauss-Maffei Wegmann (KMW) vállalat bíróság elé citálja a Rheinmetall hadiipari vállalatot a Leopard harckocsi szellemi tulajdonjogával kapcsolatban kialakult vitában.

A KMW keresetének célja elérni, hogy a Rheinmetall ne hivatkozhasson a Leopard szellemi tulajdonjogaira a 2A4-es modellváltozatig bezárólag.

Az ügyet május 2-án tárgyalják a müncheni tartományi bíróságon – közölte a bíróság szóvivője. A bíróság közleménye nem nevezi meg a felperes és az alperes személyét.

Hírdetés

Az érintett felek körére a Rheinmetall vezérigazgatója, Armin Papperger a Neue Zürcher Zeitung lapnak adott interjújából lehet következtetni, amelyben saját cégének tulajdonította a Leopard harckocsihoz fűződő szellemi tulajdonjogokat. "Ezer Leopard 2A4-est építettünk saját szellemi tulajdonunk alapján" – jelentette ki.

A Leopard 2 harckocsit eredetileg a Krauss-Maffei fejlesztette ki – ahogy a vállalatot akkoriban nevezték – a Rheinmetall gyártja hozzá viszont a löveget, a lőszert, a tűzvezető rendszert, valamint a parancsnoki és irányítási rendszert is a cég honlapján szereplő leírás szerint.

A Rheinmetall honlapja egyébként a vezérigazgató lapinterjúban tett kijelentésével ellentétben a KMW-nek tulajdonítja a Leopard tank eredetét: "a Krauss-Maffei Wegmann (KMW) Leopard 2 a világ legerősebb harckocsija, és egyben a legszélesebb körben nemzetközileg elterjedt fegyverrendszer is" – fogalmaz a leírás.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »