Nemes Jeles László új filmje másfél milliárdot kap Vajnáéktól

Nemes Jeles László új filmje másfél milliárdot kap Vajnáéktól

A Magyar Nemzeti Filmalap keddi közlése szerint a Saul fia rendezője új, Sunset címmel készülő második mozifilmjének forgatása a tervek szerint nyáron kezdődik el.

2016-ban a rendező és csapata alkotása révén harmincöt év után először nyerte magyar alkotás a filmvilág legnagyobb presztízsű elismerését, a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díját. A Saul fiát kedden a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) szintén jelölte a legjobb nem angol nyelvű filmek kategóriájában.

A nyáron készülő új film, a Sunset egy fiatal nő története az 1910-es évek Budapestjén, egy felnőtté válás története Európa alkonyán, mielőtt a 20. századi civilizáció sötétségbe borult.

Hírdetés

„Alkotótársaimmal együtt több éve dolgozunk ezen a filmterven, hónapok óta örömmel és izgalommal készítjük elő a forgatást, amely felidézi, hogy milyen volt az élet Budapest fénykorában. Számomra külön megtiszteltetés újra azokkal az alkotókkal és szakemberekkel együttműködni, akikkel a Saul fiában is dolgozhattam. A Sunset teljesen más típusú film lesz, de hasonlóan újszerű és formabontó. Nagy kihívások előtt állunk” – idézi Nemes Jeles Lászlót a filmalap közleménye.

A Sunset forgatókönyvét Nemes Jeles László, Clara Royer és Matthieu Taponier közösen jegyzi. A készülő film operatőre Erdély Mátyás, a látványtervező Rajk László, a jelmeztervező Szakács Györgyi, a zeneszerző Melis László és a sound designer Zányi Tamás lesz.

A Sunset a Laokoon Filmgroup gyártásában készül Sipos Gábor és Rajna Gábor producerek vezetésével. Az alkotók a mozibemutatót 2018-ra tervezik.

A Sunsetnél nagyobb támogatást a Filmalaptól egyedül Herendi Gábor filmje, a Kincsem kapott: több mint kétmilliárd forintot. Antal Nimród Viszkise 1,1 milliárdos, Csupó Gábor Pappa Piája mintegy egymilliárdos támogatást kapott.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »