Nemcsak most, mindig is cserben hagyott minket az EU

Nemcsak most, mindig is cserben hagyott minket az EU

Nincsen rosszabb a féligazságoknál. Ilyen az MTI mai híradása arról, hogy Elmar Brok, az Európai Parlament külügyi bizottságának elnöke a Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádiónak a röszkei határátkelőnél történtekről nyilatkozva kijelentette: „Az Európai Unió túl későn reagált a menekültválságra, és Magyarországot sokáig magára hagyta.” Nos nem, nemcsak most, mindig is cserben hagyott minket az EU.

Micsoda egy álszent nyilatkozat, kiálthatunk fel teljes joggal. Eddig homokba tetszettek dugni ottan Brüsszelben azt a csodaszép szöszke buksijukat? Brok botrányosnak nevezte továbbá, hogy csökkentették a Szíriával szomszédos államokban működő menekülttáborok pénzügyi támogatását. Miért, eddig talán növeléséért szálltak ringbe?

Hírdetés

No de Brok még hagyján, mondhatnók, ugyanis Steffi Lemke, az ellenzéki Zöldek frakciója ügyvezető testületének tagja tegnap a „Deutschlandfunk”-nak Budapestről telefonon adott nyilatkozatában egyenesen „elfogadhatatlannak nevezte a magyar hatóságok fellépését, kiemelte: nem érdemes egymásra mutogatni, budapesti megbeszélésein pedig azt tapasztalta, hogy a magyarok úgy érzik, magukra hagyták őket a menekültválságban”.

Agyrém a javából! Olyasvalaki, aki egy vaktérképen talán még azt sem tudja, hol van hazánk, mert pofázni arról, hogy részünkről mi elfogadható ilyenkor és mi nem? De rendben van, legyen igaza. Legyen elfogadhatatlan a kormányreakció a minap a röszkei határzárnál történtek kapcsán! De ha az, akkor valójában csak azért, mert a Magyarország határát jelző kerítés áttörése kapcsán ismételten elmaradt az érte járó sortűz.

Brok és Lemke – akiket nem minősítenék, obszcenitásokat mégis elkerülendő – tipikus hírnökei Európa alkonyának, ha ugyan nem halálának. Nekik úgy tűnik, mindegy, mi történik a Balkánon. Innentől kezdve kár is rájuk egyetlen sort fecsérelni. A nagy kérdés csak az, hogy Budapest mikor fogja végre azt tenni ez ügyben, amit egykor Nándorfehérvár?


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »