Nemcsak kizavarták a medencéből a burkiniben lubickoló muszlim nőt, de két napig takarítottak is utána

Nemcsak kizavarták a medencéből a burkiniben lubickoló muszlim nőt, de két napig takarítottak is utána

Előbb a többi vendéget parancsolták ki a medencéből, majd a burkinit viselő nőt is, ezenfelül a tulajdonos még a „medence tisztíttatásának költségeit” is kifizettette vele.

Megalázó helyzetbe hoztak egy nőt Marseille-ben, mert burkinit viselt egy fürdőhelyen – írja a The Independent. A cikkben csak Fadilaként említett nő azt mesélte, amikor a testét és a fejét is fedő fürdőruhában bement a medencébe, az intézmény egyik alkalmazottja felszólította a többi fürdőzőt, hogy jöjjenek ki a vízből. A tulajdonos nem sokkal később odament a parton Fadila férjéhez, neki szólt, hogy hívja ki a feleségét a medencéből.

Miután ez megtörtént, a tulajdonos közölte a döbbent házaspárral, hogy most kénytelen lesz leereszteni a vizet, majd kifertőtleníteni a medencét, amit így két napig nem lehet használni. A tulajdonos ezért azt mondta nekik, 440 eurót kell fizetniük. Ők ugyan ezt megtagadták volna, de az intézmény vezetése így is levonta az összeget a számlájukról.

Hírdetés

A burkini viselése több okból is kavar vitákat Európa nyugati felén, főként Franciaországban. Egyesek a terrortámadások árnyékában ijesztőnek tartják a viseletet, ezért korlátoznák. A medencés eset viszont azt mutatja, hogy nem világos az sem, hogy az egész testet elfedő ruházat a medencékben jelent-e közegészségügyi kockázatot akkor, amikor a fürdővendégek többsége az Európában megszokott, testük nagy részét fedetlenül hagyó fürdőruhát visel.

Az említetteken túl még bőven lehet indokokat felsorolni. Akár liberális eszköztárba jobban beillően a nők elnyomásának jelképekének lehet tekinteni a burkinit, akár az iszlám térhódítás jelképeként. Abban az Európában, ahol a keresztény jelképeket szorítják háttérbe, hogy ne érezzék magukat kényelmetlenül a jövevények.

(Kuruc.info – MNO nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »