Nem volt kegyes az MTVA az egyedülálló anyához

Több mint száz embert rúgott ki az MTVA, többek között egy házaspárt és több gyerekeit egyedül nevelő vagy családfenntartó anyát is. Az Origo úgy tudja, hogy Jakupcsek Gabriella január 6-ig szabadságot vett ki.

Portálunk hétfő délután írta meg, hogy az MTVA januártól nem számít Jakupcsek Gabriella munkájára. Kérdésünkre elmondta: van a kezében egy csoportos leépítésről szóló papír, amellyel kapcsolatban jelen helyzetben nem kíván bővebben nyilatkozni.

Hírdetés

A Blikk úgy értesült, hogy Jakupcseken kívül Nika Györgyre, Bálint Istvánra, Sípos Julira és Várkonyi Benedekre sem számít a közmédia.

Az Origo úgy tudja, hogy Kárpáti Jánost is elbocsátották, aki hosszú éveken keresztül volt az MTI külföldi tudósítója. A portál úgy értesült, hogy Kárpáti és felesége, Kárpáti Júlia, érdekében egy külpolitikai szerkesztő levelet is írt az MTVA vezérigazgatójának, amelyben kérte az „elhibázott döntés” visszavonását és a két tapasztalt újságíró visszavételét.

Az Origo szerint a 129 elbocsátott között több családfenntartó, vagy gyermekét egyedül nevelő anya van, köztük olyan is, aki örökbefogadott gyermeket nevel. Az elbocsátás indoka az MTVA közleménye szerint a szinergiák kihasználása, a hatékonyságnövelés és a költségcsökkentés volt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »