Nem volt kedve gyalogolni, ezért ugrott be a lány autójába Szénási – gyógyszerre ivott, de lehet, hogy az ördög szállta meg

A tragédia után autó­stoppal menekült, és a közeli benzinkúton pénzt kunyerált Szénási Lajos, értesült a Blikk. A bíróság vasárnap elrendelte a cigány előzetes letartóztatását.

A Magyar Nemzeti Cigány Művészegyüttes másodhegedűse (a gyilkosság után képét gyorsan levették honlapjukról, de ebben a cikkünkben látható a képernyőmentés – a szerk.), aki csütörtök éjjel, ellopva B. Zsófia (†24) autó­ját, a halálba száguldott a kocsit menteni próbáló fiatal lánnyal, egy „kills”, azaz „gyilkosságok” feliratú fekete pólóban feszített, miközben a rendőrök vezetőszáron a Budapest Környéki Törvényszékre kísérték.

A bíróság épülete előtt élettársa, Zsanett várta, hátha meg tudja fejteni, mi vezérelte a férfit azon a borzalmas éjszakán. Szerencsére a cigányasszony talált elfogadható magyarázatot.

– Biztos, hogy az ördög szállta meg, magától ő nem tett volna ilyet – motyogta a Lajosnak szánt cigarettásdobozt szorongatva az asszony. – Két hónapos a kisfiunk, Lajoska. Amint lehet, beviszem az apjához! Képtelen vagyok elhinni ezt az egészet. Az biztos, hogy bármilyen büntetést kap is, én megvárom! – fogadkozott a nő.

Kocsmázni indult a gyilkosság után

A lap szerint Sz. Lajos gyógyszerre ivott és a gyilkosság után a gödöllői utcákon kóborolt, majd az egyik benzinkúton pénzt kunyerált. Azután autóstoppal indult Isaszegre kocsmázni. Szombaton a tragédia helyszínén kérdezték ki a rendőrök, ám – a lap információi szerint – még akkor is olyan bódult volt, hogy félbe kellett szakítani a kihallgatást.

Mint korábban megírtuk, a cigányzenész csütörtök éjjel próbálta meg ellopni a gödöllői lány autóját. Zsófi leparkolt a házuk elé. Szénási Lajos beugrott a kocsiba. A lány belekapaszkodott az ablakba, ám a támadó elsodorva őt az árokba vágódott: a kocsi a nőre zuhant. Ahelyett, hogy segített volna, "Sz. Lajos" elfutott a helyszínről. A rendőrök másnap egy isaszegi kocsmában kapták el: éppen a sörét akarta felhajtani. Gyilkossággal gyanúsítják.


Szénásinak nem volt kedve gyalogolni

– Védencem a bíróság előtt is elmondta, amit előzőleg a rendőröknek. Az biztos, hogy előzetesben marad – fogalmazott szűkszavúan dr. Borsos József ügyvéd.

Nem volt kedve gyalogolni

Úgy tudni, a gyilkos cigány tegnap a csaknem egyórás bírósági procedúra alatt korábbi vallomását ismételte meg: azt mondta, nagyon részeg volt, nem is igazán emlékszik a történtekre. Nem volt kedve gyalogolni, azért ugrott be a lány autó­jába. Nem akarta megölni Zsófiát, csak rosszul alakultak az események – mentegetőzött a cigány.

Előzmények:

Előzetes letartóztatásba került a gödöllői fiatal nő halálát okozó cigányzenész

Ez a cigány okozta Zsófia halálát – Szénási Lajost egy sörözőben fogták el, először csak rablás miatt indítottak ellene eljárást


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »