Nem volt elég szoros a kötél az iráni elnököt Párizsban üdvözlő Femen-ringyó nyaka körül

„Isten hozott, Róháni, a szabadság hóhéra” – ilyen feliratú molinót függesztett ki az egyik párizsi hídra a Femen nevű felforgató szervezet az iráni elnök látogatása előtt. Egy aktivistájuk félmeztelen testére ráfestették az iráni zászlót, így lógott felakasztva a híd alatt.

Franciaországi szóvivőjük, Sarah Constantin elmondta: a hídra kifeszített molinóval és kötélen lógó társukkal szeretnének emlékeztetni arra, hogy évente több mint 800 embert ítélnek halálbüntetésre Iránban.

Hírdetés

"Nők, feministák, homoszexuálisok és másként gondolkodók egyaránt halálsorra kerülhetnek, csak azért, mert ellent mertek mondani a rendszernek. És csütörtökön ehhez asszisztál Francois Hollande francia elnök, amikor fogadja Haszán Róháni az Elysée-palotában, teázik, szerződéseket ír alá vele, illetve elad nekik pár repülőt. Mindez jól mutatja, hogy Hollande nem törődik az emberi jogokkal. Az egyetlen, amivel foglalkozik, az az üzlet" – sopánkodott a szóvivő.

A The Jerusalem Post cikkében emlékeztetnek, hogy Irán a tervek szerint száz Airbus utasszállítót akar vásárolni, valamint Róháni látogatása alatt igyekeznek feléleszteni a két ország kereskedelmi kapcsolatait, a diplomáciai problémák ellenére. Az iráni elnök szerdán érkezett Franciaországba, és máris jelezte, hogy országa várja a külföldi befektetőket.

Az előzetes hírek szerint a francia és az iráni elnök csütörtökön egészségügyi, mezőgazdasági és környezetvédelmi megállapodásokat ír alá. Róháni emellett beszédet mond egy francia-iráni üzleti fórumon.

(HVG – JP nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »