Nem vicc: "roma pride-ot" tartottak a fővárosban – büszke, becsületes és bátor cigányokról beszélt egy zsidó

Nem vicc: "roma pride-ot" tartottak a fővárosban – büszke, becsületes és bátor cigányokról beszélt egy zsidó

Az "emberi jogokért" vonultak fel Budapesten az Idetartozunk Egyesület szervezésében a "roma büszkeség napján" szombaton, ahol a volt ombudsman is felszólalt.

A megalázottak, a szegények iránti szolidaritás közös erkölcsi kötelesség. A büszke roma (értsd a továbbiakban: cigány – a szerk.) szabadon dönt, azonos magával és nem változtatja máról holnapra az azonosságát. A becsületes, bátor roma nem versenytársat, hanem megsegítendő sorstársakat lát a menekültekben – ezt mondta a fajtársai szavai szerint szemmel láthatóan zsidó Majtényi László korábbi ombudsman, az Eötvös Károly Intézet elnöke az ún. "roma büszkeség napján" szombaton.

Roma értelmiség nélkül nincsen roma büszkeség. Itt az ideje, hogy egy új roma értelmiség lépjen színre – tette hozzá, természetesen továbbra is a cigányokról beszélve, csak nem magyarul fogalmazva.

Vavrek István, a felvidéki romaügyi kormánybiztos helyettese azt mondta: "romaként és magyarként (sic!) valljuk, hogy az emberi jogok egyetemesek".

A roma büszkeség napjának nevezett bohózatot ötödik alkalommal rendezték meg Budapesten, hogy a cigány identitást, önbecsülést és méltóságot ünnepeljék.

A büszke vonulók a Blaha Lujza térről rendőri felvezetéssel a Nagykörúton a Nyugati pályaudvar melletti parkolóhoz mentek. A résztvevők egyebek mellett azt skandálták: "Szolidaritást!"; "Demokráciát, jogállamot, köztársaságot!"; "Ide tartozunk!". Többen transzparenseket és cigány zászlókat tartottak a kezükben.

Hírdetés

A Nyugati pályaudvar melletti parkoló harmadát megtöltő tömeg előtt Setét Jenő, az Idetartozunk Egyesület elnöke elmondta: a pályaudvar falára emléktáblát akartak elhelyezni Puczi Bélának. Ő az a "marosvásárhelyi roma hős", aki azt a "roma" tömeget vezette 1990-ben, amely megmentette a marosvásárhelyi magyarokat a felbőszített román tömegtől – fogalmazott.

A szervezők elmondták: a közadakozásból elkészített táblájukat a tervekkel ellentétben egyelőre nem tudják a pályaudvar falán elhelyezni, mert a MÁV nem engedélyezte azt. A parkolóban a döntés felülvizsgálata érdekében aláírásokat gyűjtöttek.

(MTI nyomán)

A mai nap is a holokamuzásé – ezúttal a cigányok próbálják sajnáltatni magukat

Orbánnal emeltetnék a nemzeti alaptantervbe Setét Jenőék a "roma holokausztot" és a cigány történelmet

A cigányok tiszteletére kell felépítenünk nemzeti önbecsülésünket – nem csalódtunk "elitünk" szervilizmusában

Gulyás Mártonon kívül szegény Setét Jenőre is lesújtott Gyurcsány náci ellenállása

A zsidók szerint a bírónő igazmondása sértette a cigánybűnözők jogait – "sérelemdíjért" perlik a törvényszéket

Setét Jenő "szakmai útmutatója": "Mit kell tenni, ha jönnek a nácik?"

 


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »