Nem vicc: Gyurcsány összefogna a Jobbikkal

Gyurcsány Ferenc összefogna a Jobbikkal, hogy együtt bontsák le a kétharmadot. Nem vicc, tényleg ezt nyilatkozta a Somogy Online-nak.

Emlékszünk még arra milyen hiszti volt abból, hogy az MSZP közösen írt alá egy papírt a Jobbikkal? Mit kapott akkor a DK-tól? Milyen durván kolaboránsozták a szocikat? Vagy emlékszünk még arra, amikor Gyurcsány karanténba akarta zárni a Jobbikot? És arra, hogy miután a jobbikos Gyöngyösi Márton listázni akarta a zsidókat, ők maguk akarták feloszlatni a Jobbikot?

Na, mostanra mindez már a múlté. Új helyzet van! Idézzük akkor a legújabb Gyurcsány-interjút:

„Bekövetkezhet tehát az, amire nem gondolt Orbán Viktor, hogy a centrális erőtér fölött létrejöhet a bal- és jobboldali összefogás. Előfordulhat, hogy a három nagy blokk – a baloldali ellenzék, a Jobbik és a Fidesz-KDNP – egyike sem szerzi meg a voksok 50 százalékát, s nyílt koalíciót sem köthetnek egymással. Megjegyzem: egyáltalán nem lelkesednék érte, de már nem tudom kizárni, hogy lesz majd olyan jelentős nyomás a szavazópolgárok részéről, hogy a 2/3-os törvények lebontása érdekében összefogjanak a mostani kormányzaton kívüli erők. Lehet, hogy nagyon fura véget ér majd a mai rendszer.”

Gyurcsány Ferenc és pártja egy dologban volt eddig konzekvens, egy dologban nem hazudott eddig soha, hogy zéró tolerancia van a Jobbikkal szemben. Vona Gábor pedig mit mondott legutóbb az Egyenes Beszédben? Miért van szüksége Toroczkaira Lászlóra alelnökként? Toroczkai az, akinek „még a helyi DK-sok is neki kampányoltak, hát mi ez, ha nem néppártosodás?” – mondta Vona.

Vona tehát néppártosodik, Gyurcsány pedig már el tudja képzelni. Nincs új a nap alatt. Összenő, ami összetartozik.

<!– –>


Forrás:spiler.blog.hu
Tovább a cikkre »