Nem válaszolt Oettinger, Jávort félbeszakították

Nem válaszolt Oettinger, Jávort félbeszakították

Nem válaszolt érdemben Günther Oettinger a budapesti útját firtató kérdésekre az Európai Parlament szakbizottságában.

Az ülés vezetője félbe is szakította az ügyben kérdező Jávor Benedeket. A Párbeszéd EP-képviselője arra lett volna kíváncsi, hogy az EU-biztos hogyan magyarázza, hogy egy német üzletember gépén érkezett hivatalos útra Budapestre. Hivatalosan önműködő autókról tárgyalt, de a magyar politikus azt feltételezi, hogy a paksi bővítés volt a téma a kormány és az egykori energiaügyi biztos között.

Hírdetés

Jávor Benedek a Hír TV-nek azt mondta: azért nem tudott kérdezni, mert az ülést vezető lengyel politikus ugyanúgy az Európai Néppártban politizál, mint Oettinger.

„Szerettem volna a biztos úrnak föltenni egy kérdést a budapesti útja kapcsán, amelyet Klaus Mangold, egy nem regisztrált lobbista magángépén tett, hogy vajon Klaus Mangold a digitális piacban érdekelt lobbista vagy sem, hiszen ez lényeges abból a szempontból, hogy tiltott volt-e a találkozó vele Günther Oettinger számára. Azonban a bizottság elnöke, Jerzy Buzek néppárti lengyel képviselő megakadályozott a kérdés feltevésében. Őszintén szólva semmi ilyet nem tapasztaltam az elmúlt két és fél évben, más képviselőtársaim sem láttak még olyat, hogy egy bizottsági ülésen a bizottság elnöke az európai parlamenti képviselőket korlátozta volna a kérdések megfogalmazásában” – jelentette ki a Párbeszéd EP-képviselője.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »