"Nem vagyunk terroristák!" – százak a Legfőbb Ügyészség előtt

"Nem vagyunk terroristák!" – százak a Legfőbb Ügyészség előtt

Nem vagyunk terroristák! – címmel tiltakozó gyűlést tartanak a Legfőbb Ügyészség épülete előtt. A tüntetést Toroczkai László, a Jobbik alelnöke hívta össze a Budaházy Györgyre kirótt 13 éves fegyházbüntetés ellen tiltakozva.

Körülbelül hatszázan mentek el az ügyészség elé meghirdetett demonstrációra – mondta el a Hír TV tudósítója a helyszínről 12 óra után.

A rendőrség nagy erőkkel biztosítja a helyszínt, beavatkozásra nem volt szükség. A szervezők egyébként fel is hívták erre a figyelmet, hogy rendbontásra ne kerüljön sor.

Hírdetés

Toroczkai László, Patrubány Miklós, Gaudi-Nagy Tamás és Hegedűs Lóránt is a felszólalók között van.

Budaházy György testvére megköszönte, hogy ennyien eljöttek, rövid beszédében azt mondta, hogy olyan idő jön ma Európára, amelyben szükség lesz Budaházyra és támogatóira.

Hegedűs Lóránt, a Hazatérés templomának lelkésze pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy politikai tartalmú döntést hoztak, és éppen 2006 ősze mutatott rá arra, hogy nem történt valódi rendszerváltás, szerinte Budaházy esetében nincs egyértelmű bizonyíték és tiltakozni kell: nem a másodfokú bíróságnak kell enyhítenie, hanem a hatalomnak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »