"Nem vagyok kvótanéger" – nyilatkozta az AfD-s képviselő

"Nem vagyok kvótanéger" – nyilatkozta az AfD-s képviselő

Az afrikai származású Achille Demagbo Schleswig-Holsteinben képviseli a német sajtó és politika által szélsőjobboldalinak bélyegzett pártot. A képviselő eddig nem került különösebben rivaldafénybe, de egy német orgánum érdekesnek tartotta, hogy megszólaltassa.

„Ha az AfD idegengyűlölő, vagy szélsőjobboldali lenne, aligha választottak volna meg”

nyilatkozta az Shz.de-nek a 36 éves, tolmácsként dolgozó, színes bőrű férfi, aki nem mellesleg az Alternatíva Németországnak (AfD) schleswig-holsteini kerületi elnöke.

A politikus ráadásul a kieli AfD alapító tagja, tehát egykönnyen nem húzható rá, hogy csupán számításból vették volna be a pártba, hogy tisztára mossák magukat a rasszizmus vádja alól:

Hírdetés

„Nem vagyok kvótanéger” – nyilatkozta Demagbo, akinek épp azzal sikerült törököket, oroszokat és kurdokat is megnyernie a párt politikája számára, hogy bőrszíne ellenére azonosulni tud a Bundestagon kívüli jobboldali párt politikájával.

Ennek ellenére a férfi nem érzékelt olyan törekvést párttársai részéről, hogy propagandacélokból előtérbe, akár országos politikai porondra helyezzék.

Személy szerint annak sem látja jelét, hogy az AfD jobbra tolódna. Maga is egyetért a párt bevándorlókra vonatkozó filozófiájával, miszerint:

„ha valaki (Németországba) jön, és nem ér el semmit, annak nincs joga szolgáltatásokat követelnie”.

Szerinte a bevándorlóknak el kell fogadniuk a német értékeket és a hozzájuk kapcsolódó kötelezettségeket, megfelelő szakmai tudással és némettudással kell rendelkezniük, hogy a társadalom hasznos tagjaivá válhassanak.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »