Nem vagy egyedül! – Ifjúsági találkozó Beregszászban

Nem vagy egyedül! – Ifjúsági találkozó Beregszászban

A beregszászi református gyülekezet ifjúsági csapata Villámtöltés címmel tartott ifjúsági találkozót, amelyre legalább kétszáz kamasz érkezett. A szervezők azokat a fiatalokat várták egy kis kikapcsolódásra, akik egyedül érzik magukat ebben a világban. A csapat egy hónapon át szervezte az igei alkalmakkal, sok-sok játékkal, kiállítással fűszerezett találkozót.

– Ha körbenézek, nagyon jó érzés fog el, hiszen látjuk, hogy nem vagyunk egyedül, de ami még ennél is fontosabb, az az, hogy megismerhetjük és megtapasztalhatjuk az Isten jelenlétét. Annak a sok színes programnak, ami itt megrendezésre kerül, egyetlenegy célja van, mégpedig az, hogy megértsétek, meglássátok, megtapasztaljátok, hogy Isten az ő egyszülött fiában nem hagyott minket magunkra, tehát, nem vagyunk egyedül! Azt kívánom, hogy a Villámtöltés címszó alatt egy töltés legyen a mai nap mindenki számára, engedjük, hogy Isten szent lelke töltse fel a szívünket, lelkünket – intézte köszöntő szavait a fiatalokhoz Taracközi Ferenc, a beregszászi református gyülekezet vezető lelkésze. Balázs Antal, a Kárpátaljai Református Egyház Ifjúsági Szervezetének (KRISZ) elnöke kihangsúlyozta, nagyon jó látni, hogy ilyen sok fiatal gyűlt össze a találkozóra.

– A KRISZ-nek is fontosak a fiatalok, a helyi kis közösségek, az ifjúsági csoportok, ahol a tinédzserek keresztyén környezetben tudnak együtt lenni, feltöltődni, erősödni. Nagyon jó dolog, hogy a beregszásziak immár második alkalommal is megszervezték az ifjúsági találkozót, mert sok minden szívja el az örömünket és az energiánkat. És ez nemcsak a felnőttekre van negatív hatással, hanem a tinédzserekre is. Ezért kellenek az ilyen találkozások, ahol ismerkedünk, töltekezünk, erősödünk – hangsúlyozta a KRISZ elnöke, és arra biztatta a jelenlévő fiatalokat, hogy valóban ismerkedjenek egymással, figyeljenek az Istenre.

– Hálával tartozunk az Úrnak, hogy megadta ezt a mai rendezvényt, és azért is hálásak lehetünk, hogy a lelkészek foglalkoznak az ifjúsággal – emelte ki köszöntőjében Nagy Béla, a KRE főjegyzője, aki hozzátette, amikor ő volt fiatal, sajnos nem voltak ilyen, vagy ehhez hasonló alkalmak, ezért tartozunk hálával a Jó Istennek, hogy a háborús helyzet ellenére is megengedte, hogy összegyűljünk, együtt legyünk, és minőségi időt töltsünk együtt. – A mai nap is azt bizonyítja: nem vagyunk egyedül, annak ellenére, hogy sajnos nagyon sokan elmentek, sok a gond és a probléma, de úgy hiszem, mi, akik itt maradtunk, a továbbiakban is kitartunk. És ez Isten segítségével és áldásával sikerülhet, és biztosíthatjuk a felnövekvő nemzedék jövőjét itt, Kárpátalján – hangsúlyozta Nagy Béla. Mielőtt kezdetét vette volna a vidám program, Isten igéjét Zán Fábián Sándor hirdette. A Kárpátaljai Református Egyház püspöke Illés próféta életét hozta példának, aki hatalmas csodákat, és nagy mélységeket élt meg.

Hírdetés

– Az ő élete, Istenélményei, emberi mivolta példaként állhat előttünk, ma élő emberek előtt. Illés megtapasztalta azt, hogy Isten megsegítette őt. Én azt hiszem, hogy ma arra van a legnagyobb szüksége, idősnek és fiatalnak egyaránt, hogy Isten igéjével táplálkozzon, üzenetével erősödjön. Az győz, aki Istenre figyel, az tud tovább menni, akit Isten táplál, és az tudja ezt a táplálékot magához venni, aki szót fogad, ahogy azt Illés tette, amikor az angyal arra kérte, hogy egyen. És a kifejezés, hogy egyél, azt is jelenti, hogy töltekezz fel, legyen erőd. És nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is. Én hiszem, és vallom, hogy a mai élethelyzetekben, amelyek nem egyszerűek, Istennek van hatalma, csak szót kell fogadni… ez a kulcs – fogalmazott a KRE püspöke. Mint az fentebb kiderült, az alkalom több hetes előkészületet igényelt, melynek fő szervezője Margitics János volt. A beregszászi református gyülekezet ifjúsági lelkésze elárulta, a Villámtöltés a mobiltelefon gyors akkutöltését takarja, vagyis olyan fogalmakkal próbáltak dolgozni, amelyeket a célközönség megért.

– Meggyőződésünk, hogy a közelről és távolabbról érkezők az ide- és a hazaúton is formálódnak, hiszen közösségben vannak. Nagyon sok rétege van a mai napnak, kerestük annak a módját, hogy miben tudnánk a testet és a lelket egy irányba állítani az igét halló fülekkel. Igyekszünk menni azok után, és megkeresni azokat, akiket ránk bízott az Isten. És ehhez segítségként partnereket, lelkészeket, ifivezetőket, gyülekezeti tagokat kaptunk, akik mindannyian szívükön viselték azt, hogy mindenki jól érezze itt ma magát – fejtette ki Margitics János.

Voltak ügyességi, sportjátékok, mélyebb lelki beszélgetések. Több alkalommal is fellépett a Frigy Band. A fiatalok találkoztak a hasonló cipőben járókkal, és nem csak találkoztak, barátságok is születtek. Megosztották egymással a gondjaikat, de ugyanakkor az örömüket is.

Forrás: Kiszo.net

The post Nem vagy egyedül! – Ifjúsági találkozó Beregszászban appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »