Nem úszhatják meg az encsi cigány lincselők

Az encsi lincselési kísérlet kapcsán a Mi Hazánk Mozgalom törvénymódosítást nyújtott be azért hogy a Büntető Törvénykönyvben a lincselés önálló kategória legyen – mondta miskolci sajtótájékoztatóján Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom Cigányügyi Kabinetjének elnöke.

– Hamarosan tárgyalni fogja a bizottság, és reméljük, hogy a fideszes képviselőknek is fontos az emberek biztonsága, ezért támogatni fogják az előterjesztést. De az eset nemcsak büntetőjogi, hanem szociális kérdéseket is felvet – hangsúlyozta.

Hírdetés

– A megye településeit járva jól látszik, hogy a nyomortelepeken sok esetben a kisgyermekek szülői felügyelet nélkül szaladgálnak akár a főútvonalakon, ami felveti az itt élő, mélyigénytelen szülők felelősségének a kérdését – ezt már Pasztorniczky István, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei képviselőtestület tagja emelte ki.

Éppen ezért a szóban forgó eset kapcsán írásbeli kérdéssel fordultunk a megyei rendőrkapitánysághoz, illetve az illetékes gyermekvédelmi hatósághoz, hogy vizsgálják-e, hogy a balesetkor hol tartózkodtak a gyermek szülei, ellátták-e szülői kötelezettségüket, melyre a magyar gyermekvédelmi törvény kötelezi őket?

A Mi Hazánk Mozgalom úgy gondolja, hogy családi pótlékot és a különböző támogatásokat azért kapják a szülők, hogy felelősen neveljék gyermekeiket – zárta gondolatait a képviselő.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »