Nem tudta, mivel foglalkozott Putyin az elmúlt hetekben? Ő tette elégedetlenné a franciákat!

Rágalomnak minősítette a Moszkvát a franciaországi zavargásokkal összefüggésbe hozó állításokat Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

Minden állítás Oroszország esetleges részességével kapcsolatban nem más, mint rágalom – fogalmazott Peszkov.

A szóvivőt újságírók annak kommentálására kérték, hogy a francia hatóságok vizsgálni kezdték, volt-e köze Oroszországnak a zavargásokhoz. Peszkov ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, a francia hatóságok az eseményekbe történt esetleges külső beavatkozást vizsgálják, Oroszországot csak annak „barátai” keverték bele utólag az ügybe.

Hírdetés

A szóvivő hangsúlyozta azt is, hogy Oroszország a történteket Franciaország belügyének tartja. Megismételte az orosz vezetés által gyakorta hangoztatott állítást, miszerint Moszkva nem avatkozott be, és nem szándékozik beavatkozni egyetlen ország belügyeibe sem.

Peszkov szerint Moszkva nagy jelentőséget tulajdonít az orosz-francia kapcsolatok fejlődésének, amelyen mindkét fél eléggé megfeszített módon dolgozik. Mint mondta, Oroszország tisztelettel viszonyul Franciaország szuverenitásához, és “hálás, amikor a francia fél erre kölcsönösséggel válaszol”.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »