Nem tudni, mitől zuhant le az egyiptomi gép

Nem tudni, mitől zuhant le az egyiptomi gép

Lezuhant csütörtök hajnalban egy Párizsból Kairóba tartó repülőgép, a hatóságok terrortámadásra gyanakszanak.

Összesen 66 ember, 56 utas és a tízfős személyzet veszett oda, mikor az EgyptAir menetrend szerinti járata a Földközi-tengerbe zuhant csütörtök kora reggel. Az áldozatok személyazonosságát még nem hozták nyilvánosságra.

A repülőgépről sokáig azt sem tudták biztosan megmondani, hogy miután elveszítették vele a kapcsolatot, tényleg lezuhant-e, majd a roncsok megtalálása körül is érdekes helyzet alakult ki – a görögök azt állították, megvannak a maradványok, az egyiptomiak viszont nem tudtak erről semmit.

Ötletek vannak

Hírdetés

Csütörtök estére azonban Kairóból is megerősítették, hogy megtalálták a roncsokat, és azt is közölték, hogy a katasztrófa hátterében szerintük valószínűleg terrortámadás áll, nem technikai hiba. Egyelőre mindenesetre semmit nem zártak ki.

A történtek felderítésére felállított bizottságot Kairó fogja vezetni, de az Airbus A320-ast gyártó Franciaország is részt vesz a vizsgálatokban. A Le Figaro szerint három nyomozót és egy technikai tanácsadót küldtek Egyiptomba.

A lezuhant gépet tulajdonló EgyptAir felajánlotta, hogy Kairóba szállítja az eltűntek családtagjait, sőt a sokáig információhiányra panaszkodó rokonokat tolmácsokkal és orvosokkal is igyekeznek majd segíteni.

Az oroszok is terrorizmust sejtenek

Mindeközben az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója, Alekszandr Bortnyikov azt mondta, hogy a gép eltűnését „minden valószínűség szerint” terroristacselekmény okozta, de kijelentését nem indokolta meg.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »