Nem tudni, miért nem körözik Rafaelt

Lekerült a rendőrség honlapjáról a 31 éves, tápiószentmártoni Rafael István fényképe, akit előzőleg – két társával, Rafael Andorral és Kolompár Csabával együtt – egy vasárnapi siófoki tömegverekedés kirobbantása miatt köröztek.

Megkeresésünkre a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árulták el, hogy elfogták-e Rafael Istvánt, vagy más oka van annak, hogy már nem keresik.

Egyébként mindhárman annak a hírhedt enyingi bandának a tagjai, amely elsősorban drogkereskedelemből, prostitúcióból és vendéglátóhelyektől szedett védelmi pénzekből él, és évek óta rettegésben tartja Veszprém és Somogy megye több települését.

Hírdetés

2008 nyarán például 150 fős megfélemlítő vonulást tartottak Kállai Csaba „országos cigány vajda” vezetésével Siófok legforgalmasabb sétálóutcáján, így üzenve a vendéglátósoknak, kinek fizessék a védelmi pénzt.

Rafael István és Kolompár Csaba részt vett a veszprémi Patrióta bár elleni, 2009. februári támadásban, amelynek során (a csak névrokon) Raffael Sándor és társai meggyilkolták Marian Cozma román kézilabdázót, többeket pedig súlyosan megsebesítettek. A Cozma-gyilkosság után pár nappal az enyingi Agip-benzinkútnál a banda tíz tagja rátámadt egy másik társaságra.

A Székesfehérvári Törvényszék tegnap azt közölte lapunkkal: ebben az ügyben végül 2014-ben négy személyt ítéltek közérdekű munkára közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 06. 24.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »