Nem tudni, hogy kapott lángra az újabb migránstanya, de a hatóságok a szélsőjobbtól féltik a betolakodókat

Nem tudni, hogy kapott lángra az újabb migránstanya, de a hatóságok a szélsőjobbtól féltik a betolakodókat

Egyelőre ismeretlen okból leégett egy négylakásos épület, amelybe előzőleg azt tervezték, kontinenshódítókat költöztetnek. A szövetségi kormány aggódik a párizsi merényletek miatt, de nem sajátjait félti, hanem Európa elfoglalóinak szállásait a "szélsőjobboldali csoportok" támadásaitól.

Tűz ütött ki vasárnapra virradó éjjel egy migránstanyának szánt épületben a németországi Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományi Trassenheidében.

A tengerparti üdülőhelyen egy kétszintes, négylakásos ház égett ki. Az épületben 15 betolakodót akartak elhelyezni a jövő héten, de a ház a tűz miatt lakhatatlanná vált. A tűz oka egyelőre ismeretlen, az ügyet a tartományi bűnügyi rendőrség vizsgálja.

Közben a szövetségi kormány a Mitteldeutsche Zeitung című lap vasárnapi beszámolója szerint felkérte a tartományi kormányokat, hogy erősítsék meg a menedékkérőket befogadó állomások, szállások védelmét, mert előfordulhat, hogy a párizsi merényletek hatására "szélsőjobboldali csoportok" támadásokat követnek el a befogadóállomások, otthonok ellen.

A szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) legutóbbi adatai szerint az idén október végéig 600 különböző fajtájú atrocitás, támadás történt a potenciális terroristák szállásai ellen. Ezek túlnyomó többsége, 543 eset – a Németországot hetedíziglen büntető megfogalmazás szerint – "szélsőjobboldali indíttatású bűncselekmény".

Hírdetés

A feljegyzett esetek között 95 "erőszakos bűncselekmény" van, és 49 gyújtogatásos támadás történt szállások, befogadóállomások ellen.

Thomas de Maiziere szövetségi belügyminiszter szombaton bejelentette, hogy az eddiginél is szorosabb megfigyelés alá vonták a veszélyes, erőszakra hajlamos szélsőséges iszlamistákat és azokat a "szélsőjobboldaliakat" is, akik a hatóságok megítélése szerint "reagálhatnak" a párizsi merényletekre.

A francia fővárosban péntek éjjel elkövetett támadássorozatban legkevesebb 129-en meghaltak és 350-en megsebesültek. A merényleteket magára vállalta az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet.

(MTI nyomán)

Megerősítették Németországban a biztonsági intézkedéseket – rettegnek a szélsőjobboldaltól is

Egy német tűzoltónál betelt a pohár: bejelentette, hogy felőle lángolhatnak a bevándorlóputrik, őt ne riasszák


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »