Nem tudnak az osztrákok a feléjük tartó, illegális bevándorlókkal megrakott buszokról

Nem érkezett hivatalos magyarországi tájékoztatás a buszokkal Ausztria fele tartó menekültekről, így amennyiben nem akarnak menedékkérelmet benyújtani Ausztriában, akár meg is tagadható a beutazásuk – közölte az osztrák belügyminisztérium a Reuters hírügynökség jelentése szerint péntek este.

A tárca szóvivője elmondta: a hatóságok felkészültek a Magyarországról érkező menekültek fogadására. A számítások szerint nemsokára csaknem 1500 menekült érkezik a magyar-osztrák határ felől.

A migránsok péntek délután lépték át a magyar-horvát határt. Az illegális bevándorlókat Vámosszabadiba, illetve Szentgotthárdra szállították a regisztrációs pontokra.

Hírdetés

A Burgenland déli részén fekvő Rábakeresztúrnál (Heiligenkreuz) pénteken már felkészültek a hatóságok azon menekültek fogadására, akik Horvátország felől lépik át az osztrák határt. Híradások szerint 21 busz érkezik majd.

A Vöröskereszt továbbra is a helyszínen van, a hadsereg sátrakat állított fel a menekültek befogadására. Pénteken éjszaka 580 ember érkezett a településre, nagy részüket buszokkal Bécs és Graz fele szállították el.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »