Nem tudják felvenni nyugdíjukat a postai korlátozások miatt

Nem tudják felvenni nyugdíjukat a postai korlátozások miatt

Újabb korlátozásokat vezetett be a Szlovák Posta, ezúttal a Posta Partner mintegy félszáz kirendeltségét érinti a törvénymódosítás. A június 10-én hatályba lépett változás alapján az ügyfelek nem vehetnek ki készpénzt és nem intézhetnek pénzügyi tranzakciókat a helyi kirendeltségen.

Tavaly az év első felében a Szlovák Posta az ország nyolcvan kistelepülésén és néhány városában szüntette meg a veszteséggel működő postahivatalokat. A mostani intézkedés az érsekújvári járásbeli Kisújfalun található Posta Partner kirendeltségének ügyfeleit is érintené. A Szlovák Postától június 8-án kapott értesítésre a községi hivatal levélben reagált.

„A Posta Partner községünkben lévő kirendeltségén korlátozták azon szolgáltatásokat, melyek a szlovákiai Postabankot érintik, és melyek a lakosokat szolgálták. A polgármesternő telefonált a hölgynek, aki a korlátozásokkal, illetve az ügyintézéssel foglalkozik, és megerősítést kapott azzal kapcsolatban, hogy meg akarják szüntetni az említett szolgáltatásokat azok számára, akiknek számlájuk van a szlovákiai Postabankban, tehát csaknem minden nyugdíjasnak. Kénytelenek lesznek a legközelebbi Szlovák Posta kirendeltségére utazni ügyintézés végett. Az értesítést június 8-án adták fel, 9-én érkezett meg, 10-től lett hatályos, így az érintettek fel sem tudtak készülni, hogy készpénzt vegyenek ki”

Hírdetés

– áll Kisújfalu önkormányzatának Szlovák Postához címzett levelében.

A helyiek attól tartanak, hogy ez a megszorító intézkedés akár a postafiók megszüntetésének kezdetét is jelentheti. Geri Valéria, Kisújfalu polgármestere lapunk kérdésére elmondta, mintegy ötven nyugdíjast érint községükben a megszorító intézkedés, akik a nyugdíjukat, vagy más pénzügyi tranzakciók lebonyolítását ezentúl a legközelebbi község postáján, a több mint négy kilométerre lévő Köbölkúton intézhetik. Azt ajánlották a lakosoknak, aki teheti, szüntesse meg a számláját és hozassa ki pénzutalványon a nyugdíját. A népszerűtlen intézkedés az érsekújvári járásbeli Jattót és Helembát is érinti, valamint további községeket, kisvárosokat, ahol a Posta Partner kirendeltségei működnek. A Szlovák Posta levelében az áll, hogy június 10-től nem lehetséges készpénzt kivenni a számláról, különféle pénzügyi tranzakciókat lebonyolítani, például a rezsiköltséggel kapcsolatban sem. Kérik a községi hivatalok vezetőit, türelemmel tájékoztassák az érintett lakosokat a változásokról, az esetleges módosításokról. Alena Šmihulová, a Szlovák Posta munkatársa arról tájékoztatta lapunkat, bántja őket a kialakult helyzet, de egyelőre nem tud választ adni arra, hogy később változhatnak-e az ügyintézés feltételei. A problémát az okozta, hogy a törvény nem teszi lehetővé, hogy a Szlovák Posta egy harmadik féllel szerződéses kapcsolatot teremtsen.

A községek vezetői attól tartanak, rajtuk csattan majd az ostor, holott nem őket terheli a felelősség a kialakult helyzetért.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »