Nem tudja fizetni a lakáshitelét? Ilyen lehetőségei vannak

Nem tudja fizetni a lakáshitelét? Ilyen lehetőségei vannak

Ha nem teljesíti a megemelt jelzáloghitel-törlesztéshez nyújtott állami segítségnyújtás feltételeit, ne essen kétségbe. Még mindig van lehetősége tárgyalni a bankokkal, és jobb feltételeket kiharcolni.

Bár sok hitelfelvevő számíthat segítségre a megemelt jelzáloghitel-törlesztésnél a januári változásnak köszönhetően, továbbra is vannak olyan ügyfelek, akik nem jogosultak állami segítségre. 

Melyek a refinanszírozási lehetőségek?

Hírdetés

Fontos a tárgyalás a pénzügyi intézményekkel. Egyes bankok számára ez jelzés arra, hogy felvegyék a kapcsolatot az ügyféllel, és jobb feltételeket ajánljanak.

A refinanszírozás előnyei az egyéni feltételek függvénye.  A helyzet az, hogy minden megtakarítást a következő rögzítési időszakra kell átváltani, nem pedig a hátralévő futamidőre. Az, hogy a rögzítés lejárta után milyen kamatlábak lesznek, nagyrészt ismeretlen. Fontos a folyamatos értékelés. A jelzáloghitel nem csak a kamatról szól, hanem mindenekelőtt azokról a feltételekről, amelyeket a hitelfelvevőnek teljesítenie kell a törlesztés során. A tizedszázalékos kamatkülönbségek eurós törlesztési különbségeket jelentenek, ami a legtöbb hitelfelvevő számára elenyésző összeg.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »