Nem tudja elhagyni hazánkat a mocskos szír terrorista

Nem tudja elhagyni Magyarországot a terrorcselekményekért elítélt Ahmed H. A Magyar Nemzet írta meg, hogy a ciprusi külügyminisztérium egyelőre nem reagált a magyar nagykövetségen keresztül benyújtott kérelmére, és eddig nem látták el érvényes iratokkal a szír terroristát, akinek ciprusi iratai időközben lejártak.

Ahmed H. jelenleg kiadatási őrizetben van Magyarországon, Ciprusra szeretne eljutni – ahol felesége és a gyerekei is tartózkodnak –, miután terrorcselekményért kiszabott ötéves szabadságvesztése kétharmadának letöltését követően feltételesen szabadult, és kiutasították Magyarországról.

Hírdetés

Mivel Ahmed H. nem rendelkezik semmilyen érvényes személyes irattal, nem tudja elhagyni Magyarországot.

A vádirat szerint Ahmed H. 2015. szeptember 16-án a Röszke–Horgos közúti határátkelőhelynél történt zavargásokkor megafonnal beszélt a tömeghez, három alkalommal maga is dobált a rendőrök felé, majd az átkelőt lezáró kapu kinyitását követően illegálisan magyar területre lépett. Röviddel később visszatért a szerb oldalra, és csak három nappal később vették őrizetbe.

Ahmed H. később beperelte a magyar államot, mert a Nemzeti Konzultációban úgy szerepelt a neve, hogy még nem volt jogerősen elítélve, de a bíróság nem adott neki igazat. A terroristának így meg kell fizetnie az alperes Miniszterelnöki Kabinetirodának és a magyar államnak 988 ezer forintot.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »