Nem tetszett a cigánynak a jobbikos póló, ütlegelni kezdett

Jobbikos póló miatt vertek meg egy egyetemistát Miskolcon – tudta meg az Alfahír.

Az esetre múlt hét hétfőn a Tiszai pályaudvaron került sor, ahol egy jobbikos pólót viselő, épp vizsgázni induló encsi egyetemistára egy cigány származású taktaszadai lakos támadt rá: előzetes szóváltás nélkül vállon rúgta, ütlegelte, miközben politikai hovatartozása miatt szidalmazta. A támadás után az elkövető és két társa vontra szállt, amelyet azonban a sértett közbenjárására a kalauz visszatartott a rendőrség kiérkezéséig. Az ügyben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt indított nyomozást.

Hírdetés

A Jobbik bízik az elrettentő erejű büntetés kiszabásában – közölte portálunkkal Hocza Tamás, a nemzeti párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke.

„A hatóságoknak egyértelművé kell tenniük: ma Magyarországon megengedhetetlen, hogy bárkinek is erőszakot kelljen elszenvednie származása, vallása vagy épp politikai hovatartozása miatt. Az ilyen cselekményt a Jobbik mélységesen elítéli,  egyúttal ugyanerre kérjük a többi pártot és jogvédő szervezetet is: álljanak ki a politikai nézetei miatt megvert jobbikos fiatal, Mikola Gergely mellett”

– fogalmazott a Jobbik megyei alelnöke.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »