Nem térdeltek le a magyarok, a szurkolók pedig kifütyülték a térdelő íreket: Nemzetközi botrány lett belőle

Nem térdeltek le a magyarok, a szurkolók pedig kifütyülték a térdelő íreket: Nemzetközi botrány lett belőle

Magyar ember csak Isten előtt térdepel, valljuk sokszázezren. Mindennek a közelgő labdarúgó Európa-bajnokság előtt lett jelentősége, hiszen a mérkőzések előtt több válogatott térdeléssel fejezi ki tiltakozását a kirekesztés és a rasszizmus ellen.

Az egész cirkusz egyébként a tiltakozó és kirekesztő megmozdulásairól ismert amerikai Black Lives Matter mozgalommal szembeni megbékélés kapcsán kelt életre.

A Magyar Labdarúgó Szövetség épp a magyar-ír előtt jelentette be, hogy a válogatott nem fog térdelni a mérkőzések előtt, hiszen labdarúgóink enélkül is tisztelettel viseltetnek mindenki iránt

Majd jött a mérkőzés, az írek letérdeltek, a magyarok pedig állva maradtak. A lelátó pedig óriási füttyel reagált az ellenfél játékosainak viselkedésére, illetve tapssal és „Szép volt fiúk!“ skandálással jutalmazta a magyar játékosokat.

Eddig a tények, amire hamarosan a a politika, mediális világ és a társadalom is reagált. A Gyurcsány Ferenc féle DK második embere, Erzsébetváros polgármestere, Niedermüller Péter kezdte a sort, aki kijelentette, hogy ezért az íreknek drukkolt. A másik oldal pedig azt sajnálta, hogy Niedermüller miért nem ír.

A Fradi-tábor vezérszurkolója válaszul undorító magyarellenes közegnek nevezte Nidermülleréket, hozzátéve, hogy felfoghatatlan számára, hogyan tud valaki magyarként, hazafiként ezzel a politikai garnitúrával közösséget vállalni.

Hírdetés

A hisztéria egy pillanat alatt politikai üggyé vált, és immár az országhatárokon túl is vágtat. Ismét világos választóvonal alakult ki a nemzeti-konzervatív oldal, illetve a balliberális-progresszív értékrendet követők között.

Az írek felháborodásának adtak hangot, és a magyar válogatott megbüntetését kérik az UEFA-tól.

Tegnap a brit sajtó is felkapta az ügyet, ahol az ismert Brüsszel-szkeptikus politikus, a Brexit párt elnöke, Nigel Farage is megosztotta a fütyülős videót azzal a szöveggel, hogy a szurkolók Európában sem tartják vissza magukat.

A térdelés megtagadása és a térdelők megbélyegzése világos álláspontra késztet mindenkit.

Kedden ismét pályára vonul a magyar válogatott. Az ellenfél Portugália lesz…

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »