Nem telepítenek „migránsokat” Székelyföldre

Nem telepítenek „migránsokat” Székelyföldre

A hungaryfirst.hu nevű portál néhány órája olyan hírt tett közzé Facebook-, illetve weboldalán, amely azt állítja, hogy: a mai napon megérkezett Sepsiszentgyörgyre a Románia által az EU követelésének megfelelően befogadott migránsok első ötvenfős csoportja, amelyet a városban telepített le a román hatalom.

A honlap szerint Kézdivásárhelyre és Csíkszeredára is tervezik nagyobb számú menekültcsoportok letelepítését.

Állításuk szerint egy magát „érthető okokból” megnevezni nem akaró informátoruk, aki a belügyminisztériumban dolgozik, felfedte azt a minisztérium által támogatott ördögi megállapodást, amelyet a belügyminisztérium kötött Soros Györggyel annak érdekében, hogy közösen megzsarolják Magyarországot.

Hírdetés

A terv az, hogy amennyiben Magyarország nem fogadja be az Unió által ráerőltetni szándékozott menekülteket, abban az esetben a Székelyföldet elárasztják jobbára afrikai néger betolakodókkal, írja a portál.

A maszol.ro arról számolt be, hogy sikerült felvenniük a kapcsolatot a Hungary First honlap tulajdonosával, aki elmondta, hogy nem adhatja ki az informátort, és reméli, „hogy ez az egész csak álhír, de eddig még senki sem cáfolta meg”.

A Facebookon eközben terjed a hír, sok kommentelő aggódik, vagy éppen gyűlölködő hozászolásokat ír, de vannak olyan kommentelők is, akik látni vélték a szóban forgó migránsokat.

A maszol megkeresésére Tóth-Birtan Csaba, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere elmondta, hogy nincs hivatalos egyezség, ami érintené a polgármesteri hivatalt ebben az ügyben, betelepítésről pedig nincs tudomása. (maszol/hungaryfirst)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »