Nem tart­hatja meg a mil­li­óit a brutálisan kegyetlen olasz­lisz­kai cigány lin­cselő: fi­zet­nie kell Szögi Lajos csa­lád­já­nak

Be­pe­relte az ál­la­mot a cigány lincselő lin­cselő, de a meg­ítélt pénzt nem tart­hatja meg. Az illemhellyel, a meleg víz hiányával és a szellőztetéssel is elégedetlen a börtönben az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja. Ifjabb H. Dezső ötmillió forintos kártalanítást perelt ki a magyar államtól, az összeg kiutalásának pedig im­már nincs jogi akadálya.

A Szegedi Törvényszék tájékoztatója szerint a megítélt kártérítés november 16-án véglegessé vált, jogerőre emelkedett. Mindez azt jelenti, hogy Szögi Lajos családjának immár törleszthet ifjabb H. Dezső. A férfi 17 évet kapott, így alapvetően 2023-ban szabadulhatna, ám a jó magaviseletéért akár már jövő júliusban kiengedhetik.

Hírdetés

Az áldozat családjának 46 millió forintos kártérítést ítélt meg a bíróság, ám ebből tizenkét évvel a lincselés után sem láttak egy forintot sem.Amint a család jogi képviselője, dr. Helmeczy László értesült H. Dezső kártalanításáról, levélben tájékoztatta erről a bírósági végrehajtót – írta a Bors.

„Az ilyen ügyekben – mielőtt a fogvatartottnak megítélt összeget elutalnák – a bíróságnak kötelező megkeresnie a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarát, hogy van-e az adott ügy terheltjével szemben kártérítési eljárás. Ha van, az ott megjelenő bankszámlára utalják a pénzt, nem pedig a terheltnek” – hangsúlyozta Szabó Judit, az Országos Bírósági Hivatal bírája. Tehát ifjabb H. Dezső nem tarthatja meg a milliókat.

Bő egy évtizede történt az egész országot felkavaró olaszliszkai lincselés. Több mint 140 ütés, rúgás, taposás érte a tiszavasvári tanár, Szögi Lajos fejét, a megvadult cigány horda a kislányai előtt verte halálra a köztiszteletben álló pedagógust 2006. október 15-én, miután kocsijával elsodort egy akkor 11 éves olaszliszkai cigány lányt. H. Kittynek a haja szála sem görbült, a magyar családfőnek mégsem kegyelmeztek.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »