Nem találja ki, ki a leghitelesebb szocialista

A többség politikától várja a határozott fellépést, de a megkérdezettek majdnem háromnegyede támogatja a civil lépéseket – derült ki a Publicus.hu-n nyilvánosságra hozott felmérésből.

Magas a bizalom a civil kezdeményezések iránt, hiszen a megkérdezettek majd’ háromnegyede támogatja a civil lépéseket, ha a politikától nem jön határozott fellépés – derült ki a Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, április 8 és 12 között, 1000 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatás eredményéből. A választók mégis a a politikától várják a cselekvést, hiszen háromnegyedük szerint érdemi változásokat a civilek nem tudnak elérni, és kétharmaduk szerint a politikának kell megoldania a felmerülő problémákat.

Hírdetés

A megkérdezettek kétharmada gondolja úgy, hogy a civileknek össze kellene fogniuk az ellenzéki pártokkal. A kutatásból az is kiderül, hogy összes vizsgált civil szereplő hitelessége a pozitív tartományban, 50-es érték felett van, míg a politikusok közül ezt csupán a leghitelesebb a kormánypárti, Pokorni Zoltán, és a leghitelesebb ellenzéki, Kunhalmi Ágnes érik el. Kiemelkedő hitelességet mértek viszont Sándor Mária esetében, leginkább az MSZP szavazók (89 százalék), a Jobbik szavazók és a bizonytalanok tartják hitelesnek (78 és 77 százalék), azonban még a Fidesz szavazók kétharmada (64 százalék) szerint is hitelesen képviseli az egészségügyi problémáit.

A tanárok által megfogalmazott követekésekkel a válaszadók közel kétharmada (62 százalék) továbbra is egyetért, míg csupán negyedük (27 százalék) jelezte, hogy inkább nem ért egyet a követelésekkel. Itt a februárban vizsgálthoz képest némi eltérés figyelhető meg, akkor 76 – 14 százalék volt az arány.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »