Nem szívesen teáznánk mostantól az orosz doppingbotrányt kirobbantó sportolónővel – az USA-ban bujkál, valaki már azt is tudja, hol

Nem szívesen teáznánk mostantól az orosz doppingbotrányt kirobbantó sportolónővel – az USA-ban bujkál, valaki már azt is tudja, hol

Ismeretlen tettesek feltörték a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségnél (WADA) vezetett elektronikus fiókját Julija Sztyepanovának, aki férjével együtt 2014-ben kirobbantotta az Oroszországban zajló szisztematikus doppingolással kapcsolatos botrányt.

Az esetről a WADA számolt be szombaton, hozzátéve, hogy az "elkövető" illegális úton megtudta az atléta fiókjának jelszavát, s olyan információkhoz jutott, mint a Sztyepanova holléti nyilvántartásában szereplő adatok.

A 31 éves sportoló jelenleg Észak-Amerikában bujkál, miután a doppingbotrány kirobbantását követően férjével elhagyták hazájukat.

Sztyepanovát 2013 februárjában kétéves eltiltással sújtották, mivel a doppingellenőrzésnél a biológiai útlevelében rögzítettektől eltérő adatokat kaptak. Eredményeit 2011 márciusáig visszamenőleg törölték, így a 2011-es fedettpályás Eb-n szerzett második helyét is.

Férje, Vitalij Sztyepanov az Orosz Antidopping Csoport munkatársa volt és 2014-ben nyilatkozott a német ARD közszolgálati tévéstábnak az Oroszországban, valamint az orosz atlétikában zajló szisztematikus doppingolásról. Ezt követően Sztyepanovék kisfiukkal 2014 decemberében Németországba költöztek, majd tavaly novemberben Kanadában kértek menekültstátust.

A doppingbotrány nyomán a Nemzetközi Atlétikai Szövetség július elején kitiltotta az orosz versenyzőket az olimpiáról, a CAS pedig később elutasította a 68 érintett fellebbezését.

(MTI)

Litvinyenko apja és öccse szerint Nagy-Britanniának több indoka volt a gyilkosságra, mint Oroszországnak

Egy brit vizsgálat szerint Putyin rendelhette el Litvinyenko megmérgezését


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »