Nem szerénykedett a jelzőkkel Orbán Viktor

MTI nyomán

Magyarország az európai-orosz és a magyar-orosz kapcsolatok normalizálásában érdekelt – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, amikor Vlagyimir Putyin fogadta őt Moszkva melletti novo-ogarjovói rezidenciáján. Az orosz elnök elégedettségét fejezte ki az orosz-magyar kapcsolatok minőségéről szólva.

A szűkkörű megbeszélés első, sajtónyilvános perceiben a magyar kormányfő megköszönte az orosz elnöknek azokat az erőfeszítéseket, amelyeket „a nehéz időszakban is tett az orosz-magyar barátság érdekében. Talán szerénytelenül hangzik, de azt mondhatjuk, hogy ami jó a kapcsolatunkban, arról mi tehetünk, ami nem jó, arról pedig nem” – fogalmazott Orbán Viktor. Vlagyimir Putyin napra pontosan egy évvel ezelőtti budapesti látogatására utalva kiemelte, hogy „a tavaly asztalra tett ügyekben sok előrehaladás történt”.
   
ghj
A csökkenés ellenére elégedett

Hírdetés

Azt kívánta végül, hogy a magyar-orosz együttműködés továbbra is baráti maradjon.
   
Vlagyimir Putyin a magyar kormányfőt üdvözölve elégedettségét fejezte ki az orosz-magyar kapcsolatok minőségével kapcsolatban. Az orosz elnök viszont elismerte, hogy csökkent a két ország közötti kereskedelmi forgalom. „Elégedettek vagyunk az ismert problémák és a kereskedelmi forgalom csökkenése ellenére, elégedettek vagyunk a kapcsolatok jellegével” – mondta Putyin.
   
Az orosz elnök Magyarországot hazája „régi és megbízható partnerének” nevezte. „Nagyon számítunk arra, hogy azok a tervek, amelyekről egy évvel ezelőtt magyarországi látogatásom során beszéltünk, előrelépnek a megvalósítás felé” – tette hozzá.
   
A megbeszélés ezt követően zárt körben folytatódott. A szűkkörű egyeztetést plenáris tárgyalás követi, majd sajtótájékoztatót tart Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »