Nem szerencsés pénzzel motiválni az embereket az oltásra

Nem szerencsés pénzzel motiválni az embereket az oltásra

Erre a megállapításra jutottak a TA3 politikai vitaműsorában résztvevő politikusok, Jana Bittó Cigániková (SaS), a parlament egészségügyi bizottságának elnöke és Richard Takáč, a Smer-SD alelnöke. Egyetértettek abban is, hogy hiányzik a hatékony oltási kampány.

A legnagyobb motiváció a szabadság”

– hangsúlyozta Cigániková, aki elégtelennek tartja a lakosság tájékoztatását és valódi kampányt várna.

Vitapartnere szerint sincsenek kellőképpen tájékoztatva az emberek az oltás előnyeiről és kockázatairól.

Az oltásnak önkéntesnek kell maradnia”

Hírdetés

– jelentette ki Takáč. Szerinte pont ezzel lehet elérni, hogy minél többen döntsenek a vakcina mellett. A pénzügyminiszter által bemutatott anyagi motivációs rendszert nem tartja helyesnek, főleg, ha azt az államkasszából biztosítják.

A fizetős covidtesztekkel kapcsolatban, amelyeket a nem beoltottaknak kell elvégeztetniük, Cigániková úgy nyilatkozott, havi egy-két PCR-teszt ingyenes lehetne, a többi pedig fizetős.

Takáčnak meggyőződése, hogy az államnak saját költéségére kellene biztosítania  a tesztelést azok számára is, akik külföldről térnek vissza, a többtagú családok anyagi megterhelésével argumentálva.

A képviselők véleményt mondtak Igor Matovič visszahívási kísérletéről is. Cigániková kiemelte, az SaS a parlamenti szavazáson azért tartózkodott, mert köti őket a koalíciós szerződés.

De a liberálisoknak komoly aggályaik vannak Matovič pénzügyminiszteri tevékenységével kapcsolatban, ugyanakkor tagadta, hogy az SaS elnöke, Richard Sulík szavazatokat próbált volna szerezni a visszahívás érdekében. Szerinte ez csak egy újabb hazugság Matovič hazugságai között.

Takáč szerint Matovič az elmúlt másfél év során egyértelműen bebizonyította, semmi keresnivalója a funkciójában.  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »