Nem sikerült a bravúr, Magyarország-Spanyolország 11-15

Nem sikerült a bravúr, Magyarország-Spanyolország 11-15

A magyar női vízilabda válogatottnak nem sikerült a bravúr, Spanyolország ellenében. A horvátországi kontinensviadal negyeddöntőjében a spanyolok végig magabiztosan vezetve, 11-15-ös aránnyal múlták felül a lányainkat. A hölgy pólósaink legközelebb szerdán, az ötödik helyért szállnak majd harcba.

Az első játékrész ráúszását, jó szokásához híven Vályi Vanda nyerte meg, gól azonban sajnos nem született, az első támadásunk során kapott emberelőnyünkből. Szerencsére az első spanyol támadás is kimaradt. Ezt követően mindkét oldalon kihagyott lehetőségek sora következett. Az mérkőzés első találatára az ötödik percig kellett várni. A találatot sajnos Spanyolország szerezte. A magyar válasz ekkor még elmaradt, helyette jött a kétgólos spanyol előny. Lányaink nem szerették volna, hogy három gólos legyen a hátrány, ezért Horváth Brigitta találatával ők is megszerezték az első góljukat. A magyar találat ellenére sem sikerült elkerülni a három gólos spanyol előnyt. Spanyolország két gyors gólt követően, egy perccel az első játékrész lefújása előtt, már három találattal vezetett. Az első pihenő előtt 1-4 volt az állás.

Vályi Vanda a második negyed sprintjéből is győztesen került ki, gól azonban ezúttal sem született. A második játékrész első találatát nekünk sikerült értékesíteni. Szilágyi Dorottya messziről érkező bombája törte át a spanyol védelmet. A játékrész közepén érkezett Spanyolország válasza. A kettős magyar emberhátrányban az első lövést még Magyari Alda hárítani tudta. A számunkra szerencsétlenül kipattanó labdát sikeresen megszerző spanyolok, a második próbálkozást már nem hibázták el. Alig egy perccel később két gyors magyar gólt követően, már csak egy volt közte. Parkes Rebecca és Szilágyi Dorottya találatait követően, Leimeter Dóra passzából Gurisatti Gréta szerezte meg az egyenlítést. A játékrész utolsó percében Spanyolország ismételten visszaszerezte a vezetést, így a félidőben 5-6 volt az állás.

Hírdetés

Sajnos Vályinak nem sikerült elhoznia a harmadik labdát. Az elvesztett ráúszásból a spanyolok újra kétgólos előnyre tettek szert. Parkes Rebecca második találatával szépíteni tudott, azonban ezt követően érkezett két spanyol centergól. A harmadik játékrész felére már négygólosra duzzadt a magyar hátrány. Ezt követően két gyors gól született mindkét oldalon. Nálunk mindkétszer Garda Krisztina volt eredményes. A második találatát a mérkőzés első ötméteres büntetőjéből értékesítette. Az utolsó szünet előtt 8-12 volt az állás.

Az utolsó ráúszást ismételten Vályi Vanda nyerte meg, így mi kezdhettük a negyedet. Az első támadásunkat ugyan nem váltottuk góllá, azonban rögtön utána érkezett Garda Krisztina harmadik találata. Nem kellett sokat várni az újabb magyar gólra. Leimeter Dóra több mint nyolc méterről eszméletlen gólt szerzett. A két magyar gólt a spanyolok sem hagyták szó nélkül. Öt perccel a vége előtt háromgólos volt Spanyolország előnye. A mérkőzése első időkérését Bíró Attila kérte ki, azonban a pihenő után nem sikerült kihasználnunk a helyzeti előnyünket. A mérkőzés utolsó két percébe két spanyol és egy magyar találat fért bele. A magyar gólt Vályi Vanda értékesítette. A mérkőzés végeredménye Magyarország-Spanyolország 11-15.

Kapusok: Kiss Alexandra (Tigra-ZF-Eger), Magyari Alda (UVSE-Hunguest Hotels)
Mezőnyjátékosok: Máté Zsuzsanna, Vályi Vanda (mind FTC-Telekom), Faragó Kamilla, Peresztegi-Nagy Kinga, (mind UVSE), Farkas Tamara, Leimeter Dóra (mind BVSC-Zugló), Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Mahieu Geraldine, Szilágyi Dorottya (mind Dunaújvárosi FVE), Parkes Rebecca (Ethnikosz)

(Kiss Márton/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »