Nem nyílnak meg a templomok a szegények előtt!

Nem nyílnak meg a templomok a szegények előtt!

A kormány nem nyittatja meg az egyházakkal a templomokat a hajléktalanok előtt.

Napok óta pörög az internet éjsetét népe azon, hogy miért nem nyitják meg a templomokat a hajléktalanok előtt.

Nos, a válasz egyszerű.

Egyrézt azért, mert az egyházak épp a hívek adományaiból és az állami támogatásból a jó minőségű iskolák mellett iszonyú mennyiségű karitatív munkát végeznek (ezt nyilván nem látja a nép egyszerű gyermeke a tévé előtt ülve paprikás krumplit zabálva), másrészt  – most jön csak az őrült meglepetés – a templomokban jellegűknél fakadóan általában semmilyen fűtés nincs. Lehetetlen is lenne felfűteni rendesen egy ekkora épületet, ráadásul a padok miatt kényelmetlenebb melegedőt nem is lehetne találni. Ezzel az erővel akár a hűtőházakat is melegedőnek lehetne nyilvánítani.

Hírdetés

Ez persze templombelsőt életében utoljára az unokahúg esküvőjén látott, művirágos háttérképpel posztolgató éjfekete átlagkommentelőt – aki természetesen magát igazkereszténynek vallja, aki tökéletesen tisztában van az egyházak karitatív tevékenységével (nem, nincs, fogalma sincs ról) – nyilván egy percig sem zavar, lévén a korlátolt, tudatlan világképével már nem összeegyeztethető a létfenntartást akárcsak minimálisan meghaladó, összetettséget legalább nyomokban tartalmazó gondolkodás.

A funkcionális analfabetizmusról nem is beszélve, amelynek jóvoltából ezt a cikket sem értette meg.

Ha elolvasta volna.

De nem tette, mert csak a címig és a bevezetőig jutott, amit a Facebookon látott, és már kommenteli is alá, hogy ezek a rohadt papok.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »