"Nem nélkül" neveli gyermekeit egy transzidióta – majd ők eldöntik, minek érzik magukat

"Nem nélkül" neveli gyermekeit egy transzidióta – majd ők eldöntik, minek érzik magukat

"Egy apa úgy döntött, ‘nemtelenként’ neveli gyerekeit, és nem hajlandó megosztani senkivel azok biológiai nemét, hogy a gyerekek később maguk jöhessenek rá, milyen neműek. A Sav nevű férfi maga is transz, tizennyolc éves volt, amikor ezt felvállalta a világ előtt, és azt szeretné, hogy a nemükkel kapcsolatos előzetes feltételezések nélkül, így talán kevesebb fájdalommal és hamarabb jöhessenek rá, hogy ciszneműek (azaz a biológiai nemüknek megfelelő-e a nemi identitásuk) vagy transzneműek" – írja a brit Metro nyomán a 24. Természetesen nem férfiról, és nem apáról van szó, ugyanis, mint azt már a kisgyerkek is tudják, a férfiak nem tudnak szülni, az alábbi képen pedig egy várandós nőt látunk – az más kérdés, hogy elment az esze, és férfinak képzeli magát.

Sav idősebb gyereke hároméves, és már jelezte, hogy ő bizony fiú (de ez persze még változhat a csodálatos nevelésnek köszönhetően, amelyben részesül). A kreatúra újszülött gyereke az Eden nevet kapta, és az "apa" úgy sejti, nagyjából háromévesen már ő is tudni fogja, mi a helyzet a nemével. Az "LMBTQ-szülőt" sokan támadják, igen helyesen szörnyetegnek nevezik a döntése miatt, de ő kitart a döntés mellett.

Ennyire súlyos az állapota:

Hírdetés

Nem nélküliként nevelem a gyerekeimet, amíg nem tudják ők maguk meghatározni, milyen neműek. Nem non-binárisként nevelem őket, mert az is egy nemi identitás, és az egész döntésem lényege, hogy ne aggassak rájuk semmilyen identitást. Nem akarom, hogy olyan módon utaljanak rájuk, ami nem igaz rájuk, és nem akarom, hogy emiatt az emlékeikre később fájdalommal kelljen visszanézniük, csak azt szeretném, hogy tudják, hogy elfogadom őket.

Sav "gyereknevelési elveinek" részeként tipikusan fiúsnak és lányosnak tartott játékokat egyaránt vesz a gyerekeinek, és az angolban különböző női és férfi névmások közül is mindkettőt használja, hogy "a gyerekek megérezhessék, hogy melyik tűnik számukra komfortosabbnak".

Az pedig, hogy milyen ruhákat vagy játékokat választanak, az után sem válik kényszerré, hogy a gyerekek "felismerték a saját nemüket". Nagyobbik gyereke, aki már közölte, hogy ő fiú, például szeret fiús és lányos dolgokat is, és szerinte ez így helyes.

A gyerekek most "neutrálisan mapának szólítják", és a szoptatásra is külön szót használ: breastfeeding helyett chestfeedinget (a breast angolul a női mellet jelenti, a chest pedig egyszerűen a mellkast, nemtől függetlenül).

Sav "biológiai neme szerint nőnek született", és tizennyolc évesen kezdte hangoztatni, hogy ő transz, mert "nem érezte magát a helyén a testében"…


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »