Nem nagyon izgatta az autósokat a lezárt sorompó – videó

Nem nagyon izgatta az autósokat a lezárt sorompó – videó

Három autós és egy motoros is áthajtott egy lezárt vasúti átjáróban szombaton Vácrátótnál. A türelmetlen sofőröket videóra vették. A felvételen az egyik autós majdnem ütközött a vonattal, centiken múlt a tragédia.

Sokan, köztük a videót készítő férfi sem értette, hogy miért akarnak egyesek áthajtani a sínen a lezárt sorompónál – hangzott el a Tényekben. A csatorna által megosztott felvételen jól látható, hogy egy autós már majdnem ráhajt a vágányra, amikor észreveszi, hogy balról érkezik a vonat. Az volt a szerencséje, hogy a szerelvény kis sebességgel közlekedett, így még időben vissza tudott tolatni.

Miután azonban elhaladt a vonat, többen is megelégelték a várakozást Vácrátótnál. Két személyautó, egy motoros és egy kisteherautó – a piros jelzés ellenére – áthajtott a lezárt vasúti átjárón.

Hírdetés

https://tenyek.hu/embed/45839_tobben-is-kikerultek-a-lezart-sorompot

A csatorna kereste a MÁV-ot az ügyben, mint kiderült, meghibásodott az egyik sorompó. Javításáig a vonatok az érintett szakaszon csökkentett, 15 km/s-s sebességgel közlekedtek – nyilatkozta Váczi Viktor, a vasúttársaság helyettes szóvivője. Ezért kellett a megszokottnál tovább várakozni.

Mivel egy többvágányú átjáróról van szó, nagyon oda kell figyelni, hiszen mindkét irányból érkezhet vonat – hívta fel a figyelmet Kőrös András vezető tréner, emlékeztetve, hogy egy vonat és egy autó ütközése jellemzően súlyos, sokszor tragikus kimenetelű.

A MÁV-csoport adatai szerint vasúti átjárókban idén eddig 16 baleset történt, öttel több, mint a tavalyi év hasonló időszakában, ezek közül egy halállal végződött, három súlyos sérülésekkel járt. Tizenkét ember halt meg tiltott helyen tartózkodás miatt, őket elsodorta vagy elütötte a vonat. Mozgó vonatról való leugrás egy ember életét követelte és ketten súlyosan megsérültek. Áramütés okozta a halálát egy fiatalembernek, aki felmászott egy álló mozdony tetejére szelfit készíteni. Erről bővebben itt írtunk.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »