Nem mindig érdekelte a Twittert a választás tisztasága

2017-ben még szabadon posztolhatott Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata vezetője a választások elcsalásáról a közösségi oldalon, pedig azóta szenátusi vizsgálat is kimondta, hogy nem avatkozott be a 2016-os elnökválasztás alakulásába Oroszország.

A Fox News arról számolt be, hogy Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata elnökének ismét előkerült egy 2017-es tweetje.

A Trump elnök elleni impeachment-eljárás szószólója, Nancy Pelosi 2017-ben azt írta a közösségi oldalra, hogy: A választást eltérítették. Ez nem is kérdés. A kongresszus feladata, hogy megvédje a demokráciánkat és kövesse a tényeket.

Nancy Pelosi ezt éppen aznap publikálta közösségi oldalán, hogy kinevezték Robert Mueller különleges ügyészt, hogy vizsgálja meg, beavatkozott-e Oroszország a 2016-os elnökválasztásba. A Müller-nyomozás végül nem talált arra bizonyítékot, hogy az oroszok beavatkoztak volna a választásba, a szenátus hírszerzési bizottsága pedig 2018-as jelentésében az áll, hogy nincs arra bizonyíték, hogy Oroszország beleszólt volna a választás alakulásába.

Hírdetés

A tweet születésekor Pelosi a képviselőház kisebbségi vezetőjeként, a demokraták tulajdonképpeni frakcióvezetőjeként dolgozott. Bejegyzését sem akkor, sem utána nem jelölték meg semmilyen módon még annak ellenére sem, hogy az állításával a választás tisztaságát kérdőjelezte meg.

Hasonló indokokkal Donald Trump jelenlegi republikánus elnök számos tweetjét megjelölték, és korlátozták a megosztásukat a tavaly novemberi elnökválasztás előtt, illetve azt követően, a Capitolium múlt heti ostromát követően pedig véglegesen zárolták is az elnök fiókját.

A Fox News megkereste a Twittert, hogy megkérdezze, sérti-e Pelosi posztja a Twitter szabályait vagy sem, de a közösségi oldal nem volt hajlandó kommentálni a konzervatív csatorna megkeresését.

 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »