Nem mindennapi életmentés Budapesten kedd este – újabb részletek

Nem mindennapi életmentés Budapesten kedd este – újabb részletek

Megsérült egy 32 éves nő a Mátyás-hegyi-barlangban kedden este.

A Magyar Barlangi Mentőszolgálat 26 emberrel, köztük orvosi teammel érkezett a helyszínre, ahol ellátták a sérültet, és egy óra alatt a felszínre hozták – közölte a barlangi mentőszolgálat.

A nő a bejárattól nagyjából 300 méterre, 30 méter mélységben sérült meg. A barlangi mentőszolgálat speciális hordágyban hozta a felszínre, ahonnan a mentőszolgálat kórházba vitte.

Hírdetés

A barlangi mentők honlapja szerint a nő térdsérülést szenvedett. A nyitóképen is szereplő fotóhoz azt írták, nem mindenütt ilyen tágas a barlang, van, ahol kúszva lehet csak előrejutni.

A Mátyás-hegyi-barlang része a Pál-völgyi-barlangrendszernek, körülbelül 32 kilométer hosszával az ország leghosszabb barlangrendszere. A barlang Pál-völgyi-barlang része mindenki számára látogatható, míg a Mátyás-hegyi-barlangban overálos túrák zajlanak.

A keddi balesetet a Magyar Karszt és Barlangkutató Társulat Verocs- Mozgás és Élményterápiás Szakosztályának túráján történt. A szakosztály 20 éve mozgás-, látás-, hallássérült gyerekek túráztatását végzi a barlangban terápiás célból.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »