„Nem mindegy, hogy milyen vezetése lesz a magyarok lakta vajdasági településeknek”

Dr. Pásztor Bálint a Szabadkai Magyar Rádió vendégeként arról beszélt, hogy ha a pártja győz Szabadkán, akkor vállalja a polgármesteri feladatot és a kihívást, és lemond a köztársasági parlamenti képviselői mandátumáról.

Nincs olyan magyarok lakta település Vajdaságban, ahova a VMSZ vezetői nem jutottak, illetve jutnak el az önkormányzati választások kampánya során – erről beszélt az SZMR Napindítójában dr. Pásztor Bálint. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke elmondta, összesen 303 helyen, illetve rendezvényen voltak, illetve lesznek ott a háromhetes kampány során.

Ilyen rövid idő alatt még soha senki, egyik párt vagy lista képviselői sem jutottak el ennyi helyre, és a pártelnök az önkormányzatok nagy részét személyesen is felkereste, bár a szabadkai listán szerepel. A munkába az önkénteseket is bevonták, de nem hagyatkoztak csupán rájuk, mint mások.

Dr. Pásztor Bálint, elnök, VMSZ: „A politikusoknak is el kell menniük, és személyesen elbeszélgetni a választókkal. Én azt látom, hogy a többi párt, illetve a többi lista ezt a részét kispórolja a dolognak, tolják maguk előtt az aktivistákat, ők személy szerint nem nagyon piszkolják be magukat a munkával. Én meg büszke vagyok arra, hogy mi a Vajdasági Magyar Szövetségben mindannyian terepen vagyunk, és személyesen beszélgetünk az emberekkel.” A VMSZ nem csak Zentán, Topolyán és Magyarkanizsán, hanem Kishegyesen és Adán, sőt, Szabadkán is győzni akar az önkormányzati választáson. Utóbbi városban prioritásként kezelik a városvédelmet, a történelmi városmag megóvását, továbbá a helyi közösségek egyforma fejlesztését, de Palicsra is külön odafigyelnek.

Napokon belül régi fényében tündökölhet a Víztorony, és más fejlesztési terveik is vannak – magyarázta dr. Pásztor Bálint. „ A Bagolyvárat föl kellene újítani. Ez nekünk egy régi célkitűzésünk, és egy konkrét elképzelésünk is van: egy Vermes Lajos és olimpiai múzeumot szeretnénk a Bagolyvárban létrehozni. Én azt gondolom, hogy ez egy párját ritkító ékszerdoboz lenne itt a környéken, úgyhogy ez a következő célkitűzés.”

Nem mindegy, hogy milyen vezetése lesz a magyarok lakta vajdasági településeknek – ez a tétje az önkormányzati választásoknak – hangsúlyozta a pártelnök. „Azt, hogy június 2-a után ki vezeti az önkormányzatainkat, mi döntjük el, választópolgárok. Az, hogy Magyarkanizsának, Zentának, Topolyának marad-e VMSZ-es polgármestere, rajtunk múlik.”

The post „Nem mindegy, hogy milyen vezetése lesz a magyarok lakta vajdasági településeknek” appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »