Nem mérgezés, hanem hőguta végzett a parancsra hátrahagyott rendőrkutyákkal

Nem mérgezés, hanem hőguta végzett a parancsra hátrahagyott rendőrkutyákkal

Az állatok a kirendelt igazságügyi állategészségügyi szakértő szerint hőguta által bekövetkezett fulladás miatt pusztultak el.

Állatkínzás miatt indított nyomozást a Pécsi Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen az Udvar Közúti Hatátkelőhelyen elpusztult rendőrkutyákkal kapcsolatban, majd több hírportálon jelent meg olyan információ, amely szerint az ebek mérgezés következtében pusztultak el. A nyomozás során beszerzett két különböző toxikológiai szakértői vélemény alapján az állatok halálát nem mérgezés okozta, a kutyák a kirendelt igazságügyi állategészségügyi szakértő szerint hőguta által bekövetkezett fulladás miatt pusztultak el. A rendőrök az ügy iratait a további eljárás lefolytatása céljából megküldték a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészségnek – írja a rendőrségi közlemény.

Parancsra hagyta hátra az állatokat

Bár az ügyben a hatóság állatkínzás miatt indított nyomozást, kérdéseinkre hiába reméltünk válaszokat a rendőrségtől a tragédia helyszínéről, pontos időpontjáról és egyéb fontos részletekről – írta pár napja a Blikk.

Hírdetés

A rendőrség kínos hallgatása ellenére a Blikk megtudta: Émon, Locky és Cinkos szeptember 4-én az udvari határállomáson teljesítettek szolgálatot, amikor az eligazításon a kutyák gazdáját, Sz. Erika zászlóst arra utasították, hogy az állatoktól messzebb lásson el egy másik feladatot.

Állítólag erre azért volt szükség, mert a határátkelő kilépő oldalán feltorlódtak a kamionok, mivel kevés volt az ember. A zászlós a szolgálati parkolóban álló kocsijában, a nyitott csomagtartóban hagyta a három legendás kutyát. Órák teltek el úgy, hogy nem nézett rájuk.

– Amikor a gazdájuk a kutyákért indult, már egyikük sem élt. Valaki megmérgezte őket. A tettes biztosra ment, mert még a csomagtér ajtaját is rájuk zárta – mondta a Blikk informátora. (Tehát mégiscsak zárva lehetett, már csak az a kérdés, hogy ezzel a rendőrnő fedezte-e magát, vagy más történhetett – a szerk.)

Bár a zászlós csak parancsot teljesített, amikor Émont, Lockyt és Cinkost magára hagyta, a bulvárlap információi szerint az eset után nagy bajba került, éppen csak nem rúgták ki.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »