Nem marad meg a NAV?

Nem biztos, hogy megmarad a jövőben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A kancelláriaminiszter szerint az is elképzelhető, hogy az adóhatóságot kormányhivatallá alakítják. Lázár János szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján azt hangoztatta: a miniszterelnök az adóeljárás átalakításához ragaszkodik, de döntés erről még nincs. Éppen ezért a politikus szerint arról sem időszerű beszélni, hogy változik-e a NAV vezetése.

Hírdetés

Vida Ildikó esetleges menesztéséről a nemzetgazdasági miniszter beszélt a Figyelőnek. Varga Mihály azt mondta: az amerikai kitiltási ügy hatására sérült a közbizalom az adóhatósággal szemben, ami szükségessé tesz bizonyos lépéseket. Ugyanebben az interjúban ugyanakkor a politikus azt is leszögezte: a kitiltási ügynek semmi alapja nem volt.

„Amíg nem tudja valaki, hogy milyen lesz az adóeljárás – én nem tudom –, addig honnan tudja megmondani, hogy milyen lesz az adóeljárást végrehajtó hivatal, és annak élére milyen ember kell? Mi lesz ez? Ez egy kormányhivatal lesz? Mi lesz ez? Senki nem tudja megmondani. Nem tudjuk, hogy lesz-e ilyen egyáltalán, vagy minden marad így, ahogy most volt” – fogalmazott Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »